3 навика на финансово стабилните потребители на кредити


3 навика на финансово стабилните потребители на кредити
Снимка: iStock

1197

Знаете ли кога е отпуснат първия кредит? Информацията за него можем да открием вероятно на глинени плочки в Древен Шумер. Да, даването на пари/сребро/злато назаем срещу лихва е дейност, която съпътства хората от зората на цивилизациите.

В наши дни благодарение на кредитите живеем по-удобно, по-леко, по-спокойно, при това в сегашно време. Но тъй като все пак става дума за пари, важно е да се знаят и да се спазват основните принципи на финансовата стабилност, за да не попаднете в т.нар дългова спирала и в крайна сметка да отрежете пътя си към нужни средства назаем.

Наблюдавайки своите най-добри клиенти, специалистите от Easy Credit са извели 3 основни принципа на финансово стабилните потребители на кредити.

Ето ги:

1.Планирайте предварително за какво ще похарчите отпуснатия кредит

Парите никога не са цел. Те винаги са средство за постигане на едно или друго наше желание, нужда, план. Преди да изтеглите пари назаем, например под формата на бързи кредити онлайн, направете ясен план за какво ще ги похарчите.

Ако нуждата на семейството е да се поднови някой електроуред, изберете какъв да бъде той точно - модел, цена, от кой магазин ще го купите, и едва тогава попълнете формуляра за теглене на онлайн бърз кредит.

2.Информирайте се за условията

Удобството да теглим лесно кредит онлайн върви ръка за ръка с друг удобен инструмент - кредитен калкулатор, припомнят от EasyCredit. С негова помощ абсолютно ясно можете да видите какви ще са вноските, колко ще е лихвата, какъв е размерът на главницата.

Когато сте наясно с всички тези параметри, няма да имате затруднения след това при планиране на изплащането на кредита.

3.Не забавяйте вноски

Финансово грамотните хора знаят, че има плащания, които могат да се забавят и такива, които не търпят отлагане. Вноските по кредита са от тези плащания, които трябва да се правят абсолютно точно на датата, за да държите финансите си под контрол.

Улесняваща опция е да автоматизирате плащането, за да не се налага вие да мислите и да отделяте време да ходите специално да внасяте средства за погасяване на бърз кредит онлайн.

Когато тези 3 простички условия се изпълнят, можете да сте спокойни, че трупате добра кредитна история или “добро ЦКР”, както се казва на професионален език, завършват  от Easy Credit.

!Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички