Борисов е задържан в дома си, не пускат никой при него


Борисов е задържан в дома си, не пускат никой при него
Снимка: БГНЕС

4033

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е задържан в къщата си в Банкя, където се провежда обиск, а полицията не пуска никой да влезе. Това стана ясно от репортажи от мястото на събитието.

Дори адвокатът на Борисов Менко Менков не е пуснат при него. Според Менков в къщата на бившия премиер се прави незаконен обиск, тъй като няма съдебна заповед. Адвокатът все пак беше пуснат в къщата един час след като е започнало претърсването. От ГЕРБ обявиха това за грубо нарушение на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК).

Българската прокуратура не е уведомена за извършвани действа по разследването по политически лица, заяви пред bTV говорителят на главния прокурор Сийка Милева и посъветва медиите да потърсят информация от европейската прокуратура.

Малко по-рано пред Actualno.com пиарът на ПП ГЕРБ Никола Николов отрече информацията, че Борисов е арестуван. "Г-н Борисов е в дома си и не е задържан", настоя той. Двамата са се чули по телефона около 20 часа тази вечер.

"Господин Борисов не е задържан, той е в дома си, пред който сме всички ние", каза депутатът и председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Заедно с нея пред къщата в Банкя са водещи фигури от партията.

"Не знам какво наложи в 8 часа вечерта да започнат такива следствени действия. Това се прави само при тежко умишлено престъпление. Данни за такова очевидно няма. Това, което се случва е абсурдно и недопустимо. Превръщаме се в държава на Бойкорашковските правила", заяви Атанасова.

Членовете на ГЕРБ направиха жива верига около къщата на Борисов и блокираха входовете и изходите, за да не могат полицаите да изведат бившия премиер.

Бившата шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова не е арестувана. Тя е в дома си в Пловдив, заедно със съпруга си, но там също се извършва претърсване. Бившият финансов министър Владислав Горанов също не е задържан, пред дома му е спокойно, но не се знае дали е имало претърсване.

 

 

 

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички