Британците изкупуват термо бельо, за да се борят с растящите сметки за отопление


Британците изкупуват термо бельо, за да се борят с растящите сметки за отопление
Снимка: iStock/Guliver

4968

Британците масово купуват термо бельо, ръкавици и халати, които да им помогнат в битката със студа тази зима заради високите цени на енергията и за да спестят пари. Продажбите на одеяла с качулки, пижами, термо бельо, халати и чехли са скочили през последните седмици, съобщи най-голямата верига универсални магазини във Великобритания - John Lewis.

Сметките за електроенергия се повишиха тази година и потребителите се борят с висока инфлация при стоките, включително хранителните, а ипотечните кредити също започнаха да се покачват, което води до рязък скок на разходите за живот.

Това прави спестяването на няколко паунда чрез топли дрехи, вместо увеличаване на отоплението, привлекателна опция и John Lewis споделя, че клиентите на веригата купуват допълнителни дрехи за предстоящата зима. 

Продажбите на дамско термо бельо са се увеличили повече от два пъти през последната седмица спрямо предходната, а одеалата с качулка са станали бестселър. Продажбите на хавлии са скочили със 76% спрямо миналата година.

"Предвид опасенията за големите разходи за електроенергия купувачите пазаруват с мисъл как да им е по-топло", заяви Клеър Майлс, ръководител на отдел Мода в John Lewis.

По думите на търговеца на дребно пижамите също се изкупуват много по-рано от обикновено заради това, че тази година се купуват, за да се топлят, а не като коледен подарък.

Tesco, най-голямата верига супермаркети във Великобритания, съобщи вчера, че клиентите продължават да променят пазарните си навици, за да спестят пари.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички