Бургас привлича германски инвеститори


Бургас привлича германски инвеститори
Снимка: Община Бургас

5830

Икономически форум на тема "Как да правим бизнес с Германия" се провежда в Конгресния център на Бургас. Той се организира съвместно с Германо-Българската индустриално-търговска камара. Целта му е да насърчи сътрудничеството между компании от двете държави. Но също така форумът представя възможностите за инвестиции в Бургас пред немския бизнес.

Модератор и основен двигател на събитието е проф. Теодор Седларски. Той е университетски преподавател по икономика и регионален партньор на ГБИТК за родния Бургас. Във форума участват Тим Курт – президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара, посланикът на Германия у нас Негово Превъзходителство Кристоф Айххорн, Митко Василев – председател на ГБИТК, проф. Мария Нейкова – областен управител на Бургас.

"В Бургас има добри хора, добро настроение, което означава че тук може да се прави бизнес и да се намерят добри партньори за бизнес", заяви посланик Айххорн.

"Благодаря на посланика на Федерална Република Германия г-н Кристоф Айххорн за това, че уважи събитието и разчитам на неговата подкрепа. Установяването на международни бизнес отношения е изключително важно за развитието на местните компании и привличането на инвестиции в нашия град.

Въпреки кризата, в Бургас отвориха нови офиси на ИТ и аутсорсинг компании, които обслужват клиенти от Германия, продължи и изграждането на новите предприятия в Индустриалeн и логистичен парк – Бургас, вече имаме и инвеститори, които заявиха интерес към най-новата ни индустриална зона близо до к-с "Меден рудник". Разкриха първите 3 инвестиции в новата индустриална зона на Бургас

Специални благодарности към ръководството на Германо-Българската индустриално-търговска камара за организацията на събитието и се надявам скоро нашите съвместни усилия за осъществяване на бизнес контакти да дадат резултат!", заяви кметът Димитър Николов при откриването на форума. Индустриалният парк в Бургас спечели награда на германската икономика в България

Онлайн приветствие към участниците направи Фолкер Трайер от Асоциацията на германските търговско-индустриални камари.

Д-р Соня Айзенберг – ръководител на отдел "Разширяване на ЕС", Югоизточна Европа и Турция, Федерално министерство на икономиката и енергетиката на Германия – също отправи своето видео послание към участниците във форума, който се провежда едновременно присъствено и онлайн, съобразявайки се с изискванията за здравна безопасност.

В рамките на регионалното партньорство Германо-Българска индустриално-търговска камара (ГБИТК) работи за популяризирането на Бургас и за подпомагането на дейността на фирмите, членуващи в организацията. Форумът "DOING BUSINESS WITH GERMANY" има за цел да представи Бургас като гостоприемно място за бизнес пред потенциални немски инвеститори, да стимулира международните връзки, като представи добри практики за сътрудничество между немски и български партньори.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички