Черният петък се мести в четвъртък, ще важи по-дълго


Черният петък се мести в четвъртък, ще важи по-дълго
Снимка: iStock/Guliver

6067

Черният петък стана четвъртък. Намаленията, които се правят в петък през ноември, се преместиха с ден по-рано и важат повече време, пише вестник "Телеграф". Големите промоции на стоки и услуги започват отсега и вече са в четвъртък.

Черният четвъртък вече е част от пазарната седмица в магазини за дрехи, ресторанти и дискотеки, кина и книжарници. "Традицията за Черния петък в края на ноември дойде от САЩ и навлезе ударно у нас преди няколко години. Ние я побългаряваме и със специалните промоции само в четвъртък ще успеем да вдигнем оборотите", споделя управител на заведение в София.

Дрехи

Много магазини за облекла обявиха от 20% до 70% намаление на всичко само в четвъртък. Отстъпката важи както за дрехи, така и за домашни потреби – сервизи, покривки, аксесоари за кухня или баня. Така ако през седмицата дамските якета са между 60 и 100 лв., в четвъртък може да ги купите между 30 и 80 лв. Например, за сервиз от 4 чаши за 31 лв. с намалението цената пада до 19 лв., а за покривка за маса в четвъртък ще платите 15 лв. вместо 22 лв. Равно поле става център за кръгова мода с инвестиция за 20 млн. лева

Ресторант

Специални промоции има е в немалко ресторанти в четвъртък. От бранша коментират, че така привличат хора и в делничните дни, тъй като основният поток е в петък вечер, събота и неделя. Допълнителните отстъпки в четвъртък правят така, че уикендът идва по-рано и клиентите имат стимул да седнат в заведение тогава, защото ще им излезе наполовина по-евтино. В дискотеките също има намаления за клиентите. В четвъртък в голяма част от нощните заведения в Студентски град в София се влиза без вход, а в други алкохолът е на половин цена.

Кино

Интересни промоции в четвъртък пуснаха и в кината – тенденциозно в салоните в София, Русе, Варна и Плевен билетите са намалени на 7, 8 и 10 лв. за 2D филми. Ако искате да гледате същите филми, но в друг ден от седмицата, цената варира между 10, 12 и 15 лв. Много от акциите в хипермаркетите също започват от четвъртък.

Промоции в четвъртък има и в някои книжарници, като доста от книгите може да купите на по-ниска цена само в този ден. Големи разпродажби в моловете, но няма купувачи

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

84% от потребителите ще пазаруват по време на Черния петък тази година

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички