Докато Бойко говори за демокрация, мутри бият хората (ВИДЕО)


Докато Бойко говори за демокрация, мутри бият хората (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

10034

Млади мъже с маски нападнаха протестиращи срещу правителството, успели да влязат на партийната сбирка на ГЕРБ. Събитията се разиграха докато течеше събитието, на което премиерът Бойко Борисов заяви готовност да се оттегли от властта и говореше за демокрация, единство и как ГЕРБ прави всичко в името на народа.

Млад мъж е бил нападнат, докато снимал с телефона си редящите се на опашката за пропуски на събитието. Няколко човека са се насочили към него, опитали са да вземат телефона му и да го счупят. Последвали са удари по главата, дърпане и блъскане. В резултат на агресията мъжът е с разкъсана дреха, разказва той пред Фрогнюз.

Мъжете с маски се нахвърлят с юмруци, блъскат и ритат други двама протестиращи, единият от които ги снима с телефона си (на снимката долу).

Смелчаците действаха агресивно и към журналисти, като изтръгваха телефони от ръцете им и ги хвърляха, за да им попречат да снимат случващото се.

Потърпевша се оказа журналистката от "Свободна Европа" Полина Паунова, като агресивните младежи отнеха няколко пъти телефона, с който ги снима. "Момчетата, които направиха провокацията отказаха да кажат кои са. Взеха ми отново телефона и го изхвърлиха", разказа Паунова.

Двете с колежката ѝ Генка Шикерова направиха повторен опит да заснемат агресивните млади мъже, а един от тях отново нападна Паунова, взе ѝ телефона и го изхвърли настрани. Маскираният опита да вземе и телефона на Шикерова, при което тя започна да вика за помощ охраната.

Ситуацията провокира намесата на възрастен мъж, който също се представи като журналист, размахвайки карта на неизвестна медия. Той нарече Паунова "боклук", заявявайки, че е видял как 3 пъти хвърлят телефона ѝ, което означава, че присъствието ѝ на сбирката на ГЕРБ не е желано.

Част от младежите, облечени в тъмни дрехи и носещи маски, които атакуваха протестиращи и журналисти, коментират пред "Дневник", че са дошли да подкрепят премиера Борисов и управлението му. Те отказват да кажат дали са членове на някои от организациите на партията в страната.

От ГЕРБ категорично се разграничиха от агресорите, наричайки ги "платени провокатори", които влезли в пререкания както с членове на партията, така и с протестиращите. "Бяха нападнати протестиращи, членове на ГЕРБ и журналисти", твърдят от партията в официална позиция и призовават разследващите органи да разкрият виновниците.

Събитието се охранява от частна фирма, наета от "София Тех Парк". След първоначалните сблъсъци беше повикана полиция, която изгради кордон, за да отстрани демонстрантите, но не арестува провокаторите. "ГЕРБ не е наемала допълнителна охрана за форума", уточняват от партията на Борисов.

След края на срещата членове на ГЕРБ бяха освиркани от протестиращи с "оставка" и "затвор".

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички