ЕК иска да следим дали водата за пиене е радиоактивна


ЕК иска да следим дали водата за пиене е радиоактивна
Снимка: iStock/Guliver

2135

Призиви към България по отношение на питейната вода, авиокомуникациите и прозрачността на бизнеса отправи Европейската комисия.

ЕК изпрати официално уведомление до България и Малта с призив да транспонират изцяло в своите законодателства Директивата за питейната вода на Европейската общност за атомна енергия. Тя е свързана с наблюдението на радиоактивните вещества в питейната вода. Директивата изисква гражданите да бъдат надлежно информирани за качеството на водата, която пият. 

Комисията изпрати и допълнително уведомление до страната ни, защото тя не е успяла да осигури и да оперира с услуги за свързване на данни за всички въздушни превозвачи, чиито самолети летят в контролираното от нея въздушно пространство. Посочените услуги представляват комуникации между самолетите и наземните диспечери, които се предават чрез свързване на данни и допълват гласовите комуникации, използвани традиционно по време на контрола на въздушното движение, предаде БНР. 

ЕК изпрати до България и мотивирано становище, в което се призовава страната да свърже своя национален търговски регистър със Системата за взаимно свързване на бизнес регистрите в ЕС. При сегашното положение гражданите, компаниите и специалистите в Общността не могат да получат необходимата информация за българските фирми.

Крайният срок за България за свързване на националния търговски регистър със системата на бизнес регистрите в ЕС (BRIS) бе 8 юни 2017 г., а на 2 юли 2020 г. Комисията изпрати официално уведомително писмо на България с искане за предприемане на необходимите действия, припомни БГНЕС.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички