Главният изпълнителен директор на ОББ и KBC Банк България стана „Банкер на годината“


Главният изпълнителен директор на ОББ и KBC Банк България стана „Банкер на годината“
Снимка: ОББ

5073

Питър Рубен, главен изпълнителен директор на ОББ и KBC Банк България, получи званието „Банкер на годината“ в категория „Неорганичен растеж“ за най-голямата сделка в историята на банковия сектор у нас – придобиването на дружествата на Райфайзен Банк Интернешънъл в България от белгийската КВС Груп за малко над 1 млрд. евро. С тази сделка KBC Груп допълнително укрепи лидерската си позиция като интегрирана финансова група номер 1 в страната, за което получава и признанието на общността.

Получавайки наградата, г-н Рубен заяви: „Както знаете, тази година ОББ отпразнува своята 30-годишнина. Навършиха се и 15 години от стъпването на КВС на българския пазар, както и 5 години от обединяването на ОББ и СИБАНК. Ще запомним 2022 г. и като година първа за новото ОББ. Бих искал да благодаря на колегите си и на нашите 2.3 млн. клиенти в България за това впечатляващо пътуване. Изключително горди сме, че сме един от най-големите инвеститори в страната“.

Годишните награди „Банкер на годината“ бяха връчени за 29-и път по повод професионалния празник на банкера на церемония. По традиция на церемонията бяха отличени мениджърите на финансовите институции, постигнали най-забележителни успехи през отиващата си година.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички

Най-четени новини


виж всички