Google и най-богатият човек в Азия пускат на пазара достъпен смартфон


Google и най-богатият човек в Азия пускат на пазара достъпен смартфон
Снимка: iStock/Guliver

2021

Онлайн гигантът Google и най-богатият човек в Азия Мукеш Амбани откриха в Индия предварителни поръчки за смартфон, обявен за най-достъпния в света, като се включиха в надпреварата за навлизане на бързо развиващия се пазар на достъпни за широк кръг от хора продукти. Най-богатият индиец нае Бионсе да пее за дъщеря му (Снимки)

През юли миналата година конгломератът на Амбани Reliance Industries обяви, че ще си партнира с Google, за да пусне на пазара 4G смартфон, конкурирайки се с китайските и южнокорейските производители, които вече имат силни позиции в южноазиатската страна.

JioPhone Next ще предлага съдържание на 10 индийски езика, а цената му е 6400 рупии (87 долара), като клиентите ще могат да внесат първоначална сума от 1 999 рупии (27 долара), а останалата част ще се изплаща на вноски.

Амбани заяви в изявление, че телефонът е "революционно устройство", което ще "даде възможност на обикновените индийци... и ще изведе цифровите им пътешествия на следващото ниво".

Но анализаторите на Emkay Global Financial Services Навал Сет и Сонали Шах заявиха в бележка, че в момента цената все още не е "достатъчно изгодна за (масите)".

Те заявиха, че телекомуникационното подразделение Reliance Jio е намалило многократно цените на предишните телефони, "което е ускорило приемането им".

"Смятаме, че има възможност да се направи същото чрез различни промоционални схеми, ако продажбите не отговарят на очакванията", добавиха те.

Jio е най-големият оператор на мобилни мрежи в Индия с 398,3 млн. абонати, като при стартирането си през 2016 г. преобърна пазара с безплатни разговори и изключително евтини данни. Човекът, който притежава най-скъпата къща в света

Пускането на новия телефон на пазара е в навечерието на Дивали, индуиския фестивал на светлините, който се провежда по-късно тази седмица и който традиционно е най-големият период за пазаруване през годината в Индия.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички