Кои са предложените министри в кабинета "Габровски"?


Кои са предложените министри в кабинета "Габровски"?
Снимка: БГНЕС

4134

Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски представи на президента Румен Радев проекта на правителство, който да бъде подложен на гласуване в парламента. Очаква се проектокабинетът на ГЕРБ-СДС да бъде гласуван в сряда или в четвъртък.

Ето кои са министрите от кабинета "Габровски":

За вицепремиер по управление на средствата от Европейския съюз е предложена Малина Крумова. Вторият вицепремиер по обществен ред и сигурност и министър на правосъдието е Миглена Тачева. Третият вицепремиер по климатичните политики и министър на околната среда и водите ще бъде д-р инж. Меглена Плугчиева.

За министър на финансите е номинирана Маринела Петрова. Министър на вътрешните работи – д-р Благородна Макева. Министър на отбраната – Атанас Запрянов. Министър на външните работи – Драгомир Заков.

Министър на енергетиката ще бъде Николай Павлов. Министър на икономиката и индустрията – Мартин Дановски. Министър на регионалното развитие и благоустройството – Добромир Симидчиев. Министър на транспорта и съобщенията – Прошко Прошков.

Министър на труда и социалната политика – д-р Събина Събева. Министър на здравеопазването – д-р Благомир Здравков. Министър на образованието и науката – проф. д-р Славчо Томов, д.м.н.

Министър на земеделието, храните и горите – Васил Грудев. Министър на иновациите и растежа ще е Милена Стойчева. Министър на електронното управление – Красимир Симонски.

Министър на туризма – д-р Мартин Захариев. Министър на младежта и спорта – инж. Борил Кръстев. Министър на културата – Ириней Константинов.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички