МЕТРО България се завръща към корените си с магазини на едро от ново поколение, насочени към бизнеса


МЕТРО България се завръща към корените си с магазини на едро от ново поколение, насочени към бизнеса
Снимка: МЕТРО България

2954

МЕТРО България представи пилотния си проект на магазин за търговия на едро от ново поколение, който залага на уникална за родния пазар концепция, насочена към нуждите на бизнеса у нас. Първият обновен обект на компанията е МЕТРО София – 2, намиращ се на бул. „Европа” в столицата.

Инвестицията в обновения магазин възлиза на 700 000 лева, като професионалните клиенти могат да се възползват от нов за българския пазар модел, гарантиращ изгодни цени и постоянна наличност на всичко необходимо, което от своя страна обещава възможност за по-висок марж за бизнес партньорите на МЕТРО. Обновеният магазин бележи посоката на развитие на компанията, която на практика се завръща към корените си, а именно търговията на едро в полза на бизнеса.

„Преди 2 години започнахме пътешествие да се завърнем към корените си – търговията на едро. Името на новата стратегия е sCore, като това е стратегията на успеха. Тя отразява нашата мисия да обслужваме професионални клиенти по-най-добрия начин, предлагайки всичко от което имат нужда на най-добрите цени.”, каза Никола Готрон, изпълнителен директор на МЕТРО България, по време на официалното откриване на обновения магазин МЕТРО София-2.

Никола Готрон, изпълнителен директор на МЕТРО България;

Стратегията sCore на компанията се състои от 6 основни стълба:

  • ориентиран към клиента и постоянен B2B (бизнес за бизнеса, бел. ред.) асортимент;
  • верига на доставки от край до край;
  • ниски цени всеки ден;
  • фокусирана B2B маркетинг стратегия;
  • способен и добре възнаграден екип;
  • нова концепция на магазините, ориентирана към търговия на едро.

Вземи повече, спести повече

В резултат на стратегията на компанията, бизнес клиентите на обновения магазин МЕТРО София-2 ще открият обект, изцяло съобразен с техните нужди, който гарантира по-висока ефективност, както в процеса на пазаруване, така и в контрола на цените.

Официалното откриване на обновения магазин от висшия мениджмънт на МЕТРО България;

В обновения магазин е отделено по-голямо пространство за палетни презентации, които понастоящем възлизат на 900 броя, като се планира в бъдеще да достигнат 1000 броя. Казано с други думи, магазинът предлага пакети в пълна готовност за взимане от клиентите на изгодни цени. Паралелно с това обектът поддържа професионален асортимент в размер на 20 000 артикула.

По-отношение на цените, МЕТРО София-2 залага на иновативна концепция в подкрепа на бизнес клиентите, която освен познатите изгодни оферти, предлага и така наречените цени на ниво (вземи повече, спести повече). Това са стоки, обозначени със зелени етикети, чиито цени се влияят от закупеното количество. Нивата са три на брой, като цената на артикула пада с качването на нивото, тоест закупеното количество. Отстъпката за закупено количество се получава директно на касата за пълно улеснение на клиентите. По този начин професионалните клиенти могат да се съсредоточат в набавянето на нужните артикули за бизнеса си без да губят време в търсене на промоционални оферти и прочее. Артикулите със зелен етикет възлизат на над 5 000 броя в обновения магазин.

Магазинът МЕТРО София-2 е специално обновен за нуждите на бизнеса;

Не на последно място, МЕТРО София-2 поддържа внушителните 99% стокова наличност за нуждите на бизнеса, стана ясно от думите на Елена Ценова, директор „Снабдяване” в компанията.

„Клиентите очакват ефективност, а това означава три основни неща: бързо намиране на стоките, стабилни цени на едро, много висока наличност.”, посочи Бенедикт Похолчик, директор „Продажби” в МЕТРО България. По думите му, зоната за нехранителни стоки в магазина е намалена с 10% в полза на хранителните стоки, като последователността на отделите с различни класове стоки също е претърпяла промяна с цел по-ефективно пазаруване. Подобрени са и веригите за доставки.

По думите на изпълнителния директор Никола Готрон, МЕТРО България покрива 95% от потенциала на родния пазар в ХоРеКа сектора (хотели, ресторанти, кафенета) и 75% от потенциала на пазара в сектора на търговията.

Като част от стратегията на МЕТРО България за ефективно партньорство с бизнеса, компанията работи с професионални клиенти и извън търговските си обекти, като ги посещава на място чрез търговските си екипи. За година и половина броят на търговските екипи на МЕТРО България е удвоен, посочи Готрон.

Не се стремим да бъдем с красива опаковка, а това, което искаме е продуктите да бъдат нашия маркетинг, добави изпълнителният директор на МЕТРО България.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички

Най-четени новини


виж всички