ОББ предлага ипотечен кредит Енергийно ефективен дом с 0.15% по-ниска лихва


ОББ предлага ипотечен кредит Енергийно ефективен дом с 0.15% по-ниска лихва
Снимка: ОББ

3909

Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група KBC, предлага специално разработен продукт ипотечен кредит Енергийно ефективен дом. Като водеща банково-застрахователна група в България KBC Груп осъзнава, че въздействието на глобалното затопляне е едно от най-големите предизвикателства, пред които светът е изправен, което ще има значително и трайно въздействие върху икономическия растеж и просперитет. Групата има отговорността да помогне за напредъка по процеса на преход към по-устойчиво общество и икономика с ниски въглеродни емисии, като работи заедно с всички заинтересовани страни.

Предимствата на Ипотечен кредит Енергийно ефективен дом са многообразни: от оптимален комфорт в дома при по-ниски разходи за битови сметки, чрез което в месечния бюджет на домакинството остават повече разполагаеми средства, до намалена експозиция на вредни за здравето материали и грижа за околната среда.

 

Инвестицията в енергийно ефективен имот води до по-висока стойност на актива, а ОББ подкрепя избора на такова жилище, като предлага 0.15% отстъпка от лихвения процент. Специалната отстъпка е валидна за покупка или рефинансиране на имот с енергиен клас А, А+ или клас B, но задължително с енергопотребление на първична енергия не повече от 150 kWh/m2 по изпълнен проект. Необходимо условие е представянето на Сертификат за енергийна ефективност или копие от него. При одобрение на кредита, намалението се прилага върху лихвения процент, определен съгласно условията на продукта и индивидуалния профил на клиента.

Енергийно ефективните домове осигуряват среда с по-добро качество на живот, в която хората са изложени на по-малко рискове за здравето (комфортна температура и вентилация, екологични материали).

Чрез мерки за увеличаване броя на енергийно ефективните домове се полага и грижа за околната среда и бъдещето на планетата. Според доклад на Глобалния алианс за сгради и строителство енергийното потребление на сградите и строителната дейност в Европа генерират до 40% от общия брой емисии на CO2. Енергийно ефективните домове оставят значително по-малък вреден отпечатък върху околната среда и допринасят съществено за ефекта върху климатичните промени.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички

Най-четени новини


виж всички