ОББ предоставя сигурност и удобство за ежедневното банкиране на своите бизнес клиенти с новите разработки в ОББ Онлайн и ОББ Мобайл


ОББ предоставя сигурност и удобство за ежедневното банкиране на своите бизнес клиенти с новите разработки в ОББ Онлайн и ОББ Мобайл
Снимка: ОББ

5632

Вече само с един клик в електронния портал ОББ Онлайн бизнес клиентите на ОББ могат да получат информация за всички активни потребители в онлайн банкирането си. В новото меню Администрация клиентите разполагат със списък на всички активни потребители в онлайн банкирането на фирмата, имат информация за менютата, до които тези потребители имат достъп и могат, при нужда, да прекратят изцяло достъпа им до ОББ Онлайн.

Достъпът до всички подсекции в новото меню Администрация може да бъде заявен чрез подаване на Карта за промяна на данни за онлайн банкиране, както в клон на банката, така и директно онлайн в ОББ Дигитален портал – през меню Дигитални заявки в ОББ Онлайн.

Всички тези операции, досега бяха свързани с изрично посещение в банков клон и предоставянето на допълнителни документи. Сега, тази информация е на разположение 24/7, а инструкциите се изпълняват автоматично.

Друга полезна функционалност стартира от началото на 2022 г. с възможността бизнес клиентите на ОББ да могат бързо и лесно да подписват през мобилния си телефон документи, които са създали в онлайн банкирането си (ОББ Онлайн). Новата функционалност може да се достъпи през приложението за мобилно банкиране ОББ Мобайл >> меню Плащания >> меню Документи за подпис.

Подписването в ОББ Мобайл позволява да се излъчват лесно избрани от клиентите единични преводи, да се подписват едновременно в пакет до 5 документа и да се достъпва добре структурирана информация  за чакащи/подписани документи на база зададени от клиентите филтри. След като документът/ите  е/са  подписани чрез Лицево разпознаване/Пръстов отпечатък или ПИН, клиентите са пренасочени към резултатен екран, а статусът на документа/ите може да бъде видян в раздел „Подписани“.

Подписването през мобилен телефон на платежни документи, създадени в онлайн банкирането е функционалност, търсена и чакана от бизнес клиенти на банката. Затова говорят и високите нива на използване. В първите дни от старта на услугата, близо 2 000 превода са подписани през ОББ Мобайл.

След пускането през миналата година на двата портала за бизнес клиенти на ОББ, обединяващи почти всички некредитни продукти и услуги за тях, както и пълната гама от инструментите на търговско финансиране, банката наблюдава всеки месец увеличение както на броя на клиентите така и броя на заявките през тях. Двата портала са интегрирани в ОББ Онлайн (в меню Дигитални заявки), което го прави своеобразен виртуален хъб за бизнес клиентите на банката.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички

Най-четени новини


виж всички