Питър Рубен бе избран за „Бизнес личност на годината“


Питър Рубен бе избран за „Бизнес личност на годината“
Снимка: ОББ

2374

Питър Рубен, председател на Кънтри тийма на KBC Груп в България и главен изпълнителен директор на ОББ, бе отличен с наградата „Бизнес личност на годината“. Това стана по време на специална церемония за обявяване на победителите в конкурса Innovation Awards 2024. Събитието се организира от Френско-българската търговска и индустриална камера и има за цел да привлече вниманието към иновативни решения и значими проекти, реализирани от бизнеса в България, да насърчи и подкрепи лидерите в сферата на иновациите, които са в основата на икономическото развитие и прогрес.

„Приемам тази награда от името на ОББ и целия екип на KBC Group в България. Това е признание за тяхната ангажираност и талант. Особено съм горд, че внедряването на нашия дигитален асистент Kейт от ОББ Мобайл беше един от основните фактори, които убедиха журито. В условията на сложна интеграция ОББ винаги държи нуждите на своите клиенти във фокуса на всичко, което прави. С Kейт ние предлагаме най-доброто, което дигиталните иновации могат да осигурят днес във финансовите услуги и ще има много повече.“, подчерта Питър Рубен в своето обръщение към журито и организаторите на конкурса. 

Това е поредното високо отличие за Питър Рубен след идването му в България през 2021 г. на позицията главен изпълнителен директор на ОББ. В края на миналата година бе удостоен с наградата „Банкер на годината“ 2023 за стабилен растеж на ОББ в период на консолидация. Г-н Рубен има и лична награда „Лидер в устойчивото развитие“ в конкурса ESG Awards на PwC за 2023 г., а по-рано същата година стана носител на специалната награда за устойчиво банкиране в международния конкурс 2023 SDG Pioneers към Глобалния договор на ООН.

Френско-българската търговска и индустриална камара е организация с нестопанска цел, която обединява над 270 френски, български и международни компании, които имат за цел да насърчават и развиват двустранните икономически и търговски отношения между двете страни.

KBC Груп е един от най-големите инвеститори в българската икономика с над 2.4 млрд. евро преки инвестиции в банково-финансовия сектор на страната за последните 15 г.  Групата предлага цялата гама от финансови продукти и услуги в уникален за страната банково-застрахователен модел. Към края на 2023 г., в управляваните от KBC Груп България компании работят около 6000 души, които се грижат за интересите на близо 2.2 милиона клиенти.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички

Най-четени новини


виж всички