По-скъп Хелоуин за американците: Цената на бонбоните скача с 34%


По-скъп Хелоуин за американците: Цената на бонбоните скача с 34%
Снимка: iStock/Guliver

4822

Потребителите на бонбони ще бъдат неприятно изненадани този Хелоуин, тъй като цените на сладкарските изделия в САЩ скочиха с над 30%. Въпреки това, експерти от индустрията твърдят, че това няма да спре купувачите.

Според данни на PayPal се очаква цената на сладките за Хелоуин да нарасне с 34% спрямо 2021 г., съобщи Fox News.

Според Националната асоциация на сладкарите (NCA) компаниите за шоколад и бонбони са изправени пред еднакви предизвикателства във веригата за доставки, каквито има и всяка индустрия, особено заради опаковането.

По-рано това лято The Hershey Company, производителят на KitKat, Reese's и Twizzlers, обясни, че трябва да увеличи цените, за да компенсира по-високите разходи за суровини и логистика.

Все пак Националната федерация за търговия на дребно (NRF), най-голямата търговска група в страната, и NCA прогнозират скок в участието за предстоящия празник.

"Дори с инфлацията повечето хора празнуват, повече хора се фокусират върху ваканционното изживяване", посочва Катрин Кълън, старши директор на NRF за индустрията и потребителските прозрения и добави, че изследователите им не са забелязали спад в разходите.

NRF изчислява, че потребителите ще похарчат общо 3,1 млрд. долара само за бонбони и ще изпреварят разходите от 2021 г. от около 3 млрд. долара. Общата сума е втора след разходите за костюми, възлизащи на 3,6 млрд. долара. 12-те най-популярни костюма за Хелоуин тази година

Общите разходи за Хелоуин се очаква да достигнат рекордните 10,6 млрд. долара и също да подобрят рекорда от 2021 г. от 10,1 млрд. долара. За NRF Хелоуин е второто най-голямо събитие за продажби на дребно за годината.

По думите на вицепрезидента на PayPal Грег Лисиевски, въпреки че семействата няма да раздават по-малко бонбони, те ще бъдат "по-старателни в намирането на намаления и отстъпки". По данни на NRF 67% от анкетираните планират да раздават бонбони.

Купувачите започват пазаруването си за Хелоуин по-рано, за да намалят риска от чакане на опашки преди големия ден. Според данните на NRF близо половината – 47%, от всички участници в Хелоуин са започнали да пазаруват още през септември или по-рано.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Ако на Хелоуин видите паяк... и други любопитни факти за празника

За или против празнуването на Хелоуин в България?

Октоберфест се завръща, но с по-скъпа бира

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички