Продажбата на KFC в Русия е официално завършена


Продажбата на KFC в Русия е официално завършена
Снимка: iStock

4281

Американската компания Yum! Brands, оператор на третата най-скъпа в света верига за бързо хранене – ресторантите KFC – приключи продажбата на ресторантите KFC в Русия на франчайзополучателя, компанията от Ижевск „Смарт Сървис“, се казва в съобщение на Yum! Brands, пише Прайм.

„Yum! Brands завърши излизането си от руския пазар, като продаде бизнеса си с KFC в Русия на местния оператор „Смарт Сървис“, гласи съобщението. И KFC изчезва от Русия

Сделката включва всички ресторанти на KFC в Русия, операционната система, главните франчайзинг права и търговската марка Rostic's. Освен това, съгласно споразумението, руският оператор, се съгласил да отговаря за ребрандирането на ресторантите на Rostic's и за запазването на работните места за целия руски персонал. Първоначално компанията ще прехвърли над 100 руски ресторанта KFC към новата марка. 

През март 2022 г. Yum!Brands обяви спирането на дейността в Русия на 70 ресторанта, собственост на KFC. В края на ноември 2022 г., Федералната антимонополна служба на Русия удовлетвори молбата на ижевския франчайзополучател на KFC „Смарт Сървис“, да придобие руския бизнес на Yum! Restaurants.

Още тогава беше съобщено, че след сключването на сделката „Смарт Сървис“ ще притежава 70 ресторанта и ще стане франчайзодател на 1058 партньорски ресторанта. Същевременно се уточняваше, че и собствените ресторанти на веригата, и партньорските ще продължат да работят под марката Rostic's.

Компанията Yum! Brands е основана през 1997 г., със седалище в Луисвил, щата Кентъки, САЩ. Yum! Brands има общо над 55 000 ресторанта в над 155 страни. Международните марки на компанията са KFC, Pizza Hut и Taco Bell.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Danone си сменя името, за да остане на руския пазар

Гигантът Domino's също обисля да напусне Русия

В Русия още продават Бик Мак, но под друго име

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички