Разкриха кога отварят магазините в Гърция


Разкриха кога отварят магазините в Гърция
Снимка: Thinkstock/Guliver

3291

Очите на гръцките търговци са насочени към края на седмицата, защото на 28 февруари завършва обявеният от правителството пореден локдаун за овладяване на разпространението на коронавируса, пише ежедневникът "Та неа", цитиран от "24 часа". Според информация на вестника най-вероятният сценарий е пазарът действително да бъде отворен на 1 март.

Гърция чака масови фалити заради ограниченията

Твърди се, че щабът на правителството работи върху план за вдигане на ограниченията и рестартиране на търговията от понеделник - разбира се, при условие, че междувременно не бъде регистрирана драматична промяна на епидемичната обстановка. Наред с търговията се очаква да бъде възстановено и присъственото обучение в училищата.

По отношение на предприятията в областта на търговията на дребно, правителството планира да ги отвори по системата click away (тоест предаване на стоката извън магазина), както и чрез метода click inside (посещение на клиента в магазина с предварително запазен час).

Сред плановете, които се обсъждат от съответните гръцки служби, е увеличаване на времевия интервал, който имат на разположение гражданите за покупки и придвижване, от 2 на 4 часа, за да имат време да направят покупките си, без да се струпват на опашки в магазините.

Затварянето на търговията на дребно има висока цена както за предприятията в сектора, така и за държавната хазна на Гърция. Алтернативният министър на финансите Теодорос Скилакакис каза, че всеки месец, в който не работят магазините, струва на публичните фондове 2 милиарда евро.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички