Словения отпуска 1 млрд. евро на бизнеса заради коронавируса


Словения отпуска 1 млрд. евро на бизнеса заради коронавируса
Снимка: iStock

8272

Правителството на Словения подготвя набор от мерки на стойност 998 млн. евро, за да облекчи въздействието на коронавируса върху икономиката, докато броят на потвърдените случаи на инфекцията продължава да нараства, съобщават местните медии.

"Планираният пакет ще включва краткосрочни и дългосрочни мерки, като отлагане на данъци, държавни гаранции и кредитни линии, най-вече от съществуващи финансови средства", обяви държавната информационна агенция STA, цитирайки министъра на икономиката Здравко Почивалшек.

Министърът се срещна с представители на словенски компании в понеделник, за да обсъди ефекта от коронавирусната епидемия върху икономиката на страната, съобщи общественият оператор RTV Slovenija.

Все повече компании предупреждават за своите трудности при продължаване на нормалната дейност при сегашните обстоятелства, преди всичко фирми, работещи в секторите на туризма, ресторантьорството, логистиката и търговията.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Словения достигна 23 до обяд в понеделник, заяви RTV Slovenija, като добави, че данните се основават на тестовете на 1227 пациенти за коронавирусната инфекция.

Премиерът Марян Шарец свика заседание на Съвета за национална сигурност в понеделник, за да обсъди последния доклад на здравното министерство за ситуацията с коронавируса в страната.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички