Chevron и Exxon Mobil не планират увеличение на производството си


Chevron и Exxon Mobil не планират увеличение на производството си
Снимка: iStock

2106

Енергийните гигант Chevron и Exxon Mobil отчитат огромни печалби за последните месеци, но заявяват, че не планират да увеличават производството си. Намеренията за ембарго вдигнаха още цените на нефта

Печалбата на Chevron за първото тримесечие е 6,3 милиарда долара, четири пъти по-голяма от същия период на миналата година. На Exxon е само 5,5 милиарда долара и само два пъти по-голяма.

Нефтените и газовите компании са сред най-печелившите от покачващите се цени на горивата, които според Американската автомобилна асоциация през последните 12 месеца са нараснали с 44 процента. Суровият петрол остава над 100 долара за барел на фона на ограничени доставки след пандемията и конфликта в Украйна.

Въпреки призивите на администрацията на Байдън за увеличаване на производството на петрол и за намаляване на потребителските цени, ръководителите на 2-те компании заявяват, че ще запазят производството на относително стабилно ниво, предаде БНР. Цените на петрола пак тръгнаха нагоре

В тази връзка председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър предлагат законопроект, който да даде право на регулаторите да наказват петролните и газовите компании в случай на умишлено поддържане на високи потребителски цени.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички