Директор на язовирите в България: Собственичка на барове е на поста


Директор на язовирите в България: Собственичка на барове е на поста
Снимка: Евгения Чаушева/Actualno.com

6389

Изглежда без конкурс, тъй като няма публични данни за това, съветникът на служебния енергиен министър Росен Христов Славина Иванова е станала член на Съвета на директорите на държавното предприятие "Управление и стопанисване на язовирите".

Иванова има интересна кариера - от плажните барове, през Министерството на енергетиката (МЕ) до управлението на държавните язовири. И изглежда този път е кратък и лесно проходим, пише "Капитал".

Според публичната информация тя е собственик на летни заведения, завършила е "Публична администрация" в Благоевград, а внезапно през август 2022 г. служебният енергиен министър Росен Христов я назначава за свой съветник. Най-новото в професионален план е, че от средата на февруари 2023 г. тя е и в борда на Държавното предприятие "Управление и стопанисване на язовирите" (ДПУСЯ).

Съгласно данните в Търговския регистър Славина Иванова е съсобственик на дружеството "Джипси бар Лозенец" заедно с Ивайло Драгнев. Тя е и едноличен собственик на "Джипси бохо бар". На къмпинг "Градина" има плажно заведение с това име.

Пред bTV Христов обясни, че Иванова била много добра в управлението на международни проекти и затова я е назначил за съветник.

Съветът на директорите на държавната фирма е седемчленен, като номинациите за борда се правят от няколко министерства. Иванова е от квотата на енергийното. От документите в Търговския регистър се вижда, че мандатите на директорите изтичат на 17 юли. Съветничката на Росен Христов също е назначена дотогава. Вероятно това, че е "временно" на поста, е послужило като претекст да избегне провеждането на конкурс, коментира в. "Сега".

ОЩЕ: 21% от стотици опасни язовири в България са ремонтирани противозаконно

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички