Eлектрохолд разкриха плановете си за България


Eлектрохолд разкриха плановете си за България
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

6242

Новите имена на дружествата на ЧЕЗ в България и бизнес-намеренията им бяха официално обявени от ръководствата на ЧЕЗ България ЕООД и Еврохолд България АД. ЧЕЗ България става Електрохолд

Електрохолд е новото име на дружествата на ЧЕЗ в България от края на април 2022 г. Операторът на електроразпределителната мрежа в Западна България - ЧЕЗ Разпределение, вече се нарича Електроразпределителни мрежи Запад АД (ЕРМ Запад АД). 

"Нашата мисия е да осигурим енергия за нашите клиенти, да въвеждаме иновативни решения, да инвестираме устойчиво и подобряваме живота на цялото общество и нашите клиенти", каза при представянето главният изпълнителен директор на Електрохолд Карел Крал. Той подчерта, че новите предизвикателства изискват сериозно финансиране за инвестиции в мрежата и че начинът да не се отразят на цената за потребителите, е да бъдат използвани възможностите на европейските фондове. По думите му, въвеждане на зелени технологии, разширяване на ВЕИ, повече зелени производители – дали по покриви или паркове, изискват да е готова мрежата. Тя трябва да е готова и за въвеждане на повече зарядни станции за елктромобили, което става все по-важно и още по-нужно, отбеляза той. Еврохолд очаква над 1 млрд. евро приходи от ЧЕЗ до 2025 г.

"Единственият път мрежата да се развива, единственият път да излезем от кризата, е тотална електрификация и заместване на природния газ, а за това мрежата трябва да се дигитализира", посочи Крал и добави, че би било добре да се финансират проектите от европейските фондове, защото така по-скоро бихме имали умна мрежа, без това да води до пряко увеличение на цената за крайния потребител. Той съобщи, че Електрохолд ще продължат разговори с институциите, за осъществяване на проекти с финансиране от Европейските фондове.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички