ОББ дава до 2 млн. лева кредит на бизнеса за фотоволтаични системи


ОББ дава до 2 млн. лева кредит на бизнеса за фотоволтаични системи
Снимка: iStock

9975

Устойчивото развитие и преходът към "зелена икономика" са една от актуалните теми за съвременното общество и предизвикателство пред повечето бизнеси в страната. С цел да улесни този преход за своите бизнес клиенти, ОББ, част от КВС Груп, предлага инвестиционен кредит за изграждане на фотоволтаични централи с мощност до 2 мегавата за производство на електроенергия за собствени нужди. От кредита могат да се възползват корпоративните клиенти и малките и средни предприятия, както и земеделски производители.

Специалните условия на новия продукт включват максимален размер на инвестиционното финансиране 2 млн. лева, гратисен период до 9 месеца от стартирането на проекта и срок на погасяване до 10 години след изтичане на гратисния период. Необходимо е компаниите да разполагат с всички разрешителни за изграждането на фотоволтаичната инсталация.

Новият вид кредит е част от продуктите на ОББ за устойчиво финансиране и е насочен към подпомагане на бизнеса за оптимизиране на разходите за електроенергия и намаляване на въглеродния отпечатък на фирмите в дългосрочен план. В случай на излишък на произведената енергия, компаниите ще могат да я продават на електроразпределителните дружества (ЕРП).

"Като финансова институция ОББ играе ключова роля в подкрепата на прехода към по-устойчиво бъдеще. Ние планираме да осъществим този преход заедно с българския бизнес. Новият инвестиционен кредит, както и другите продукти, които разработваме, са свидетелство на нашия ангажимент да предоставяме на бизнес клиентите ни висококачествени услуги и релевантни решения, адаптирани към промените.", споделя Питър Рубен, главен изпълнителен директор на ОББ.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички