Разрешиха индексация с размера на инфлацията на договори по обществени поръчки за доставка на газ, топлинна и електрическа енергия


Разрешиха индексация с размера на инфлацията на договори по обществени поръчки за доставка на газ, топлинна и електрическа енергия
Снимка: iStock

4852

Договорите и рамковите споразумения за доставка в секторите природен газ, топлинна и електрическа енергия, сключени по Закона за обществени поръчки, ще могат да се актуализират съобразно натрупаната инфлация. Това реши Министерският съвет на днешното си заседание, променяйки методиката за изменение на цената на договор за обществена поръчка, приета с Постановление № 290 от 27 септември 2022 година, съобщават от пресцентъра на кабинета.

До момента с методиката бе регламентиран начинът за промяна на цената само на договори и рамкови споразумения за строителство, пише в съобщението.

"Периодът на възстановяване на световната икономика след Ковид-пандемията, както и нарушените канали за доставка във връзка с войната в Украйна катализират нарастващото търсене на основни промишлени стоки и суровини, което обуславя сериозни инфлационни процеси. Тези мотиви важат в пълна степен и за договори и рамкови споразумения за доставка в областта на природния газ, електро- и топлоенергията. Това налага приемането на регламент за изменение и на тези договори и рамкови споразумения в резултат на натрупаната инфлация.", се посочва в съобщението.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички