Русия забрани вноса на горива


Русия забрани вноса на горива
Снимка: Kremlin.ru

4065

Русия временно прекратява вноса на бензин, дизел, керосин и други горива, съобщава "Спутник". Ограничението е в сила за 4 месеца – до 1 октомври.

Премиерът Михаил Мишустин обясни, че целта е да се гарантира енергийната сигурност на страната и да се стабилизира ситуацията на вътрешния пазар за горива. Преди обявяването на мярката руският енергиен министър Александър Новак съобщи, че на вътрешния пазар се отчита спад в търсенето на горива.

Макар и водещ производител на петрол, добивът на нефт в Русия е един от най-скъпите в света, а ниските изкупни цени на световните пазари допълнително усложняват ситуацията.

Руснаците да не бързат да планират пътувания в чужбина това лято, призова Мишустин на заседание на кризисния щаб за борба с коронавируса.

Да, постигнат е известен напредък в борбата срещу разпространението на коронавирусната инфекция, но да не забравяме, че инфекцията беше внесена у нас от чужбина, така че считаме за целесъобразно да се въздържаме от туристически пътувания в чужбина, обясни премиерът.

Той посъветва руснаците да прекарат лятната си отпуска в Русия. По-безопасно и по-добре е да почивате у нас, обърна се той към сънародниците си.

Важно е да пазите здравето си, да пазите близките си, а също и да избегнете евентуални затруднения със завръщането в родината, с които хиляди руски туристи внезапно се сблъскаха тази пролет, препоръча Мишустин.

От края на март Русия преминава през застой на икономическата дейност заради коронавируса. На 23 март страната затвори въздушното си пространство за пътнически полети от чужбина.

На 12 май страната навлезе в първия етап от разхлабването на мерките срещу коронавируса с отварянето на промишлените предприятия и строителните фирми.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички