31 милиардери имат по-високо лично състояние от парите в брой на финансовото министерство на САЩ


31 милиардери имат по-високо лично състояние от парите в брой на финансовото министерство на САЩ
Снимка: iStock

2709

Нивата на наличните парични средства в Министерството на финансите на САЩ се намират на опасно ниско ниво докато Вашингтон чака до последния момент да вземе решението за повишаване на тавана на дълга.

Към 25 май щатското финансово министерство има 38.8 млрд. долара в брой, според последните налични федерални данни, предава CNN.

Това е с около 200 млрд. долара по-малко спрямо началото на този месец и близо до минимално допустимото ниво от 30 млрд. долара.

За сравнение, цели 31 милиардери имат лично състояние, което надвишава наличните парични средства на Министерството на финансите на САЩ от 38.8 млрд. долара, според данните на Bloomberg Billionaires Index.

Личното състояние на някои от тях, като модният магнат Бернар Арно, се оценява на доста по-висока сума. Арно, който седи зад гиганта в света на луксозните стоки LVMH, разполага с нетно състояние от 193 млрд. долара.

Състоянието на шефа на Tesla Илон Мъск възлиза на 185 млрд. долара, а богатството на основателя на Amazon Джеф Безос се оценява на 144 млрд. долара.

Списъкът на милиардерите, чието лично състояние надвишава парите в брой на финансовото министерство, включва имена като Майкъл Дел, инвеститорът Уорън Бъфет и съоснователят на Facebook Марк Зукърбърг, както и милиардери с по-нисък профил, като французина Франсоа Пино и председателят на Chanel Ален Вертхаймер.

Президентът Джо Байдън и председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти постигнаха двупартийно споразумение за премахване на тавана на дълга до 1 януари 2025 година.

Байдън за дълга и бюджета на САЩ: Добри новини

Ако Конгресът не повиши тавана на дълга до 5 юни, министърът на финансите Джанет Йелън предупреди, че правителството няма да има достатъчно средства, за да изплати всички държавни задължения изцяло и навреме.

Колко пари са нужни, за да сте в горния 1% по богатство в различните страни по света?

Байдън и съпругата му обявиха колко са спечелили и платили като данък през 2022 година

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички