Анонимните: Крипто коментарите на Мъск унищожават животи


Анонимните: Крипто коментарите на Мъск унищожават животи
Снимка: Getty Images

2793

Публикациите на милиардера Илън Мъск в социалните мрежи на тема криптовалути са „унищожили животи”. Това посочи през уикенда група, която твърди, че представлява хакерската организация „Анонимните”, предава MarketWatch. Във видео с продължителност близо четири минути, групата напада изпълнителният директор на Tesla, че е „поредният нарцистичен богат пич, който е отчаян за внимание”. Посланието е гледано от над 2 млн. души.

„Милиони инвеститори на дребно наистина разчитаха на печалбите от криптовалутите, за да подобрят живота си”, посочва фигура, носеща популярната маска, с която се асциират „Анонимните”.

„Разбира се, те поеха риска върху себе си, когато инвестираха и всички знаеха, че трябва да са подготвени за волатилност, но твоите публикации в Twitter показаха ясно пренебрежение към средностатистическия работещ човек”, гласи посланието.

През последните месеци Мъск се превърна в една от основните причини за движението в цената на някои криптовалути, като bitcoin и Dogecoin. „Мъск определено има прекалено високо влияние върху цената на bitcoin”, казва Кевин Канг, съосновател и директор на BKCoin Capital, пред MarketWatch.

В края на миналата седмица Мъск публикува завоалирано съобщение, което предполага, че окончателно се е отказал от bitcoin. В резултат на това, цената на виртуалната валута потъна с 5%. През миналия месец Мъск повлия за поевтиняването на bitcoin, като заяви, че Tesla се отказва от намеренията си да приема плащания в криптовалути. Повод за това решение е вредата за околната среда, която оказва копаенето на криптовалутата.

„Може да си мислиш, че си най-умния човек в стаята, но сега си намери майстора. Ние сме Анонимните. Ние сме Легион! Очаквай ни.”, гласи съобщението.

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички