Гърция ще привлича богати чужденци с ниски данъци


Гърция ще привлича богати чужденци с ниски данъци
Снимка: iStock

3451

Гръцкото правителство внесе законопроект в парламента, предлагащ данъчни стимули за привличане на чуждестранни данъкоплатци в страната. Стимулите включват щедро намаляване на данъците и освобождаване от данъци за недвижими имоти и превозни средства, информира Keep Talking Greece.

Финансовият министър Христос Стайкурас заяви, че правителството е започнало този процес, за да привлече чуждестранни данъкоплатци с изгледи за значителни инвестиции в Гърция, възползвайки се от алтернативния данъчен статус на техния глобален доход. Гърция връща по 8000 евро на пенсионерите

Министърът добави, че правителството е въвело и закон, разширяващ статута на алтернативно данъчно облагане на чуждестранни пенсионери, прехвърлящи данъчната си база в Гърция.

Той отбеляза, че последният законопроект въвежда данъчни стимули за привличане на чуждестранни работници и лица със собствен бизнес, заедно с гърци, напуснали страната по време на икономическата криза, с цел да прехвърлят данъчната си база в Гърция. Какво трябва да знаят българите в Гърция за пенсиите и стажа

Стимулите предлагат освобождаване от данък върху доходите и специални преференции за 50% от доходите, събрани в Гърция за период от 7 години, както и освобождаване от данъци в рамките на година върху домове и превозни средства.

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички