НАП извърши ударни проверки по Южното Черноморие


НАП извърши ударни проверки по Южното Черноморие
Снимка: iStock

3805

Над 800 търговски обекта бяха проверени по Южното Черноморие, съобщиха от Националната агенция по приходите (НАП). Между тях са заведения за хранене, дискотеки, барове, атракционни съоръжения, магазини за хранителни и други стоки, намиращи се както в курортните селища, така и в туристическите комплекси.

До момента няма запечатани обекти.

При 70 проверки са установени обстоятелства, които дават основания за прилагане на тази принудителна административна мярка. Данъчните обаче уточняват, че при своевременно заплащане на наложената санкция за неиздаване на фискален бон, до запечатване на съответния обект не се стига.

Още: Данъчните започват контролна кампания по Черноморието, предстоят над 10 000 проверки

"Резултатите от първите две седмици на кампанията по Южното Черноморие недвусмислено показват, че една от основните ни цели се постига, а именно – въздействие и промяна върху поведението на задължените лица в посока повишаване доброволното спазване на данъчните и осигурителните закони. Едновременно с това гражданското общество става все по-нетърпимо към нарушителите и укриващите обороти, показват го и сигналите, които почти на 100 процента са основателни“, коментира пред БНР говорителят на НАП Бургас Христо Узунов.

Като част от контролните действия, от НАП са поставили под активно наблюдение стотици обекти по Южното Черноморие. Служителите от звеното за фискален контрол продължават и с извършването както на явни наблюдения, така и на контролни покупки по способа на „тайния клиент“. Чрез дистанционната свързаност на касовите апарати със сървърите на Агенцията се откриват рискови търговци, чиито продажби значително се различават от обичайните.

Към лицата с работещ бизнес и същевременно непредприемащи действия за погасяване на натрупани просрочени задължения се прилага мярката налагане на запор върху парични средства. Публичните изпълнители на ТД на НАП Бургас вече са използвали този метод 13 пъти като иззетите директно от касите на длъжниците средства са близо 10 000 лева.

Още: НАП проверява нощни заведения по морето, установиха над 60 нарушения само за няколко дни

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички