НАП тръгна след Мегз заради укриване на данъци чрез фалшиви сделки


НАП тръгна след Мегз заради укриване на данъци чрез фалшиви сделки
Снимка: Facebook

12300

НАП тръгна след Миглена Каканашева-Мегз заради над 800 000 лв. укрити данъци и лихви върху тях за времето, в което тя се занимаваше с производство и търговия на дрехи. Данъчна ревизия на дейността ѝ е установила, че дизайнерката разполага с 46 фирми на свое име, като е осъществявала фиктивни сделки между тях, за да избегне дължимите налози.

Ревизионният доклад на данъчните е с дата 9 юни 2020 г. и в него се посочва, че основната фирма на Каканашева - "Мегз 1" ООД, дължи корпоративен данък и ДДС за 667 123,86 лв. и лихви от 134 857,49 лв. за различни периоди от 2017 до 2019 г.

Констатациите на данъчните са обжалвани от Мегз, която се води управител на всички фирми. Със свое решение обаче Административният съд в Пловдив потвърждава ревизионния акт. Каканашева е продавала стоката си в магазини, онлайн и чрез куриерски фирми, а приходите са постъпвали в дружеството "Мегз 1". След това парите били прехвърляни към другите фирми, също наименувани "Мегз", но с различни номера. Счетоводна документация не е водена и не е ясно по какви договори и за каква дейност е плащано от една на друга фирма. 

"Счетоводно формално са прехвърляни парични средства от "Мегз 1" ООД към дружествата от групата, като е наличен един фиктивен паричен поток без съставени счетоводни документи. Обоснован е изводът, че ревизираното дружество осчетоводява движение на парични средства по разчетни сметки по симулативни договорености с цел отклонение от данъчното облагане", гласят мотивите към съдебното решение, което подлежи на обжалване пред ВАС.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Осъдиха почти 100-годишен мъж за укриване на данъци

 

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички