НАП в София скъсва с парите в брой


НАП в София скъсва с парите в брой
Снимка: БГНЕС

14911

В София спира плащането на данъци с пари в брой. От 1 юли 2020 г. плащанията на данъци и осигуровки в 13-те офиса на приходната агенция в столицата ще могат да се извършват без такси чрез използване на физическите ПОС терминали на НАП, както и чрез електронната услуга за плащане в е-портала на ведомството.

Плащания към НАП в столицата ще продължат да се извършват и по банков път от всяка банка в страната, но съобразно тарифите на съответните финансови институции. С решение на обслужващата офисите на НАП банка досега съществуващите гишета в поделенията на приходната агенция в София ще работят с клиенти до края на работния ден на 30 юни 2020 г.

Всички останали офиси на приходната агенция, в които има банкови гишета, ще продължат да работят по досегашния начин и занапред, допълват от НАП.

От 2018 г., когато бяха въведени възможностите за плащане с виртуален и физически ПОС терминали, до момента без такси са платени близо 480 млн. лв., като общият брой на преводите е почти 1,5 млн. лева, съобщават от НАП. Общо над 80 млн. електронни трансакции годишно се извършват с електронните услуги, предоставяни от приходната агенция, като делът на електронната комуникация надхвърля 90%.

"Използването на е-услугите на НАП расте устойчиво, като по този начин спестяваме време и разходи на клиентите си, като НАП продължава да усъвършенства електронната комуникация. Обслужващата банка в София взе решение да закрие гишетата, но съществуват алтернативи за плащане без такса, които да се ползват", казва зам.-изпълнителният директор на НАП Милена Кръстанова.

Допълнителна информация за плащанията към НАП в София след 1 юли можете да видите в сайта на агенцията или чрез информационния център на ведомството на телефон: 0700 18 700.

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички