Водещите кредитни агенции свалиха рейтинга на банка UBS


Водещите кредитни агенции свалиха рейтинга на банка UBS
Снимка: Getty Images/Guliver

2668

Рейтинговата агенция Moody's S&P и Global Ratings понижиха до "негативна" от "Стабилна" перспективата си за дългосрочните депозити и първостепенния необезпечен дълг на UBS Group, съобщи "Файненшъл таймс".

Moody’s запази рейтинга "A3" на първостепенния необезпечен дълг на големия швейцарски кредитор и "Baa3" допълнителния рейтинг от първо ниво. Агенцията също така потвърди дългосрочния си депозитен рейтинг за UBS на ниво "Aa2" и рейтинг за дългосрочен първостепенен необезпечен дълг на ниво "Aa3".

Десетки хиляди работни места са застрашени след поглъщането на Credit Suisse от UBS

Агенцията каза, че понижението на перспективите отразява условията на придобиването на Credit Suisse от UBS за 3,0 млрд. швейцарски франка (около 3,25 млрд. долара).

"Действието (по придобиването от UBS на Credit Suisse) балансира от една страна изгодните финансови условия по отношение на ликвидност и капитал заедно с дългосрочния потенциал за подобряване на франчайза, а от друга страна - сложността, степента и продължителността на интеграцията", заявиха от кредитната агенция.

Кредитната агенция S&P Global Ratings също намали перспективата си за UBS Group до "негативна".

При преразглеждане на перспективата от "стабилна", рейтинговата агенция каза, че вижда "съществен риск" при изпълнението на интеграцията на Credit Suisse в UBS предвид размера и по-слабия кредитен профил и особено с оглед на "сложността при ликвидацията на голяма част от инвестиционните банкови операции на Credit Suisse".

S&P обаче заяви, че очаква ръководството на UBS "да изпълни предпазливо интеграцията" и смята, че има "достатъчно буфери за ефективно ограничаване на възникващите рискове". Това се дължи отчасти на "мащабната ликвидна подкрепа" от Централната банка на Швейцария.

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички