Забраняват криптовалутата в Индия


Забраняват криптовалутата в Индия
Снимка: iStock

2535

Индийското правителство разработва законопроект, с който ще забрани криптовалутата в страната и нейното използване като механизъм за транзакции, съобщи "Индустан Таймс", предаде БГНЕС. 

Според негови източници „законопроектът предвижда наказателна отговорност за притежаване, пускане, получаване, търговия и прехвърляне на криптоактиви“.

Източниците подчертават, че ако документът бъде одобрен, „Индия ще се превърне в първата голяма икономика, която ще направи незаконен оборота на криптовалути“. Според тях законопроектът е в съответствие с политиката на индийското правителство, което през януари призова за забрана на биткойна при полагане на основата за официална цифрова валута и го призна за неефективен и ненадежден инструмент за финансови трансакции. Според властите биткойнът може да се използва в различни незаконни схеми и е силно нестабилен. 

Законопроектът ще даде на притежателите на криптовалута до шест месеца да ликвидират активите си, след което ще бъдат наложени глоби. 

Според "Индустан Таймс" законопроектът за забрана на цифровата валута има добри шансове да получи одобрение в парламента, където фракцията на управляващата партия "Бхаратия джаната" има достатъчно мнозинство.

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички