Apple проследява откраднатите iPhone-и при погромите в САЩ


Apple проследява откраднатите iPhone-и при погромите в САЩ
Снимка: Getty Images

4761

Технологичният гигант Apple проследява iPhone-ите, които бяха откраднати от неговите магазини през последните дни по време на гражданските вълнения, показват редица информации, цитиращи предупредително съобщение, излизащо на екрана на откраднатите смартфони.

Предупредителното съобщение показва, че съответният откраднат iPhone се проследява от компанията на фона на протестите, залели редица американски градове след смъртта на невъоръжения афроамериканец Джордж Флойд в ръцете на полицай.

Така например предупредително съобщение на iPhone, откраднат от магазин във Филаделфия, гласи: "Моля, върнете се на Apple Walnut Street (голям филаделфийски магазин на компанията). Това устройство е деактивирано и се проследява. Местните власти ще бъдат сигнализирани".

Редица магазини на Apple съобщават през последните дни за вандализъм и кражби, включително в Ню Йорк, Филаделфия и Вашингтон.

Базираният в Купертино, Калифорния технологичен гигант деактивира откраднатите от разбитите магазини iPhone-и, така че те не могат да функционират.

През миналата седмица изпълнителният директор на Apple Тим Кук осъди убийството на Джордж Флойд и призова за изграждането на "по-добър, по-справедлив свят за всички".

Междувременно Apple, Target, Walmart, притежаваната от Amazon компания Whole Foods и други големи търговци на дребно в цялата страна временно затвориха или промениха работните часове на техните магазини в районите, които са най-силно засегнати от продължаващите протести в САЩ.

Още от Джаджи


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички