Какво да правим със старите, но запазени устройства?


Какво да правим със старите, но запазени устройства?
Снимка: iStock/Guliver

3006

Техниката все повече замества човешката дейност в специфични и рутинни занимания, оптимизира ежедневните задачи и спестява време. Това налага все по-прогресивното разработване на нови модели, осъвременяване на функционалностите и производството на още устройства, с усъвършенствани технологии.

Освен предимство, това може да бъде разисквано и като проблем, тъй като води до глобално пренасищане с ненужни устройства и до замърсяване на планетата. Човечеството е изправено пред сериозния въпрос как да се освободи от вече непотребните уреди.

Затова е важно внимателно да се подхожда към подмяната на вече ненужната техника с нова и да се мисли за различни възможности за повторно използване.

Къде да предложим неизползваните запазени устройства?

Ако търсите начини да се разделите със старите или излишни електроуреди, може да се възползвате от изкупуването им в различни сайтове за електроника втора ръка. Запазените или ненужни стари устройства ще бъдат предложени за продажба онлайн в специализирани сайтове, на достъпни цени. В голяма част от случаите, търговците дори предпочитат да гарантират безпроблемната им употреба, включвайки сервизна поддръжка и доказан оригинален произход.

В познатите платформи ще откриете както стара, така и нова техника, но и да продадете ненужната си електроника и части, съветват от Bazar.bg. Освен това, там може да си набавите и запазени или дори неизползвани устройства на изгодни цени. Ето някои от нещата, които е удачно да продадете или купите онлайн:

● бяла техника – тя включва перални, съдомиялни, готварски печки, хладилници, фризери, бойлери, фурни за вграждане, аспиратори;

● малки домакински електроуреди – такива са фритюрници, мултикукъри, миксери, блендери, тостери, кафе машини, електрически кани за вода, пасатори и други;

● черна техника – телевизори, озвучителни уредби, компютри, лаптопи, таблети, конзоли за игра, монитори, телефони и смарт устройства;

● други уреди за дома – тук се причисляват сешоари, епилатори, преси за коса, машинки за подстригване и за бръснене, електрически четки за зъби, отоплителни печки;

● резервни части – в тази категория влиза всичко необходимо за ремонт и подмяна на неработещи уреди.

Какво трябва да съдържа обявата?

В дигиталния свят, в който живеем, достъпът до информация и намирането на търсените стоки и услуги е изключително лесен. Достатъчно е да пуснете обява или да прегледате такива, които отговарят на вашите критерии, за да откриете желания продукт. Също толкова лесно е и да се освободите от ненужните вече технологични джаджи. За да се изкупи вашата стока, специалистите от Базар съветват да отделите достатъчно време и внимание при подготовката на обявата и да включите в нея неща, като:

● снимки с висока резолюция и качество – особено важно е устройствата, които предлагате или търсите да изглеждат добре, изображенията да са ясни и детайлни, за да привличат клиенти. Освен качеството на снимките, за създаване на доверие към обявата, огромно значение оказва факта – те да са реални;

● описание на параметрите на продуктите – тук трябва да се изложат всички техни съществени характеристики, предимства и функции, да е описано дали са нови, запазени или употребявани. Добре е да добавите информация, относно причината – защо ги продавате;

● описание на несъвършенствата и забележките – не спестявайте такъв тип информация, бъдете коректни – клиентите ще го оценят подобаващо. Дори и малки забележки, като транспортни дефекти и драскотини, трябва да бъдат описани. По този начин вашата обява ще предизвика доверие, което увеличава шансовете за продажба.

Не си мислете, че щом на вас не ви трябва, това се отнася за всички и трябва да я изхвърлите. Ненужните за вас устройства може да са търсена или мечтана придобивка за друг.

Как да се разделим с излишната техника?

Когато устройствата, които притежавате, вече са морално и материално остарели, ненужни са или сте ги заменили с нов и актуален модел, тогава може да ги предоставите като подарък на роднини или близки приятели.

Добър вариант, набиращ все повече популярност, е и даряването на запазените уреди с благотворителна цел. Все повече фондации и дарителски платформи са склонни да приемат такъв подарък. Така, не само ще освободите място в дома си, за нови и желани технически придобивки, но и ще сте полезни на останалите.

Има и устройства, които вече не работят или са във вид, който не позволява по-нататъшната им употреба. Тези ненужни уреди може да предадете за рециклиране или да ги предоставите за резервни части. Различните платформи позволяват да откриете и да предложите богат асортимент от употребявани или неизползвани компоненти, необходими за подмяна на неработещи части.

Всички ненужни части или уреди може да предадете в специализираните пунктове за рециклиране и така да дадете своя принос за опазване на околната среда. Ненужната за вас техника, би могла да се окаже полезна за друг или да послужи за производството на нови стоки от подобен или дори съвсем различен вид.

Още от Джаджи


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички