Lenovo ThinkPad X1 Fold: Разгърни бъдещето


Lenovo ThinkPad X1 Fold: Разгърни бъдещето
Снимка: Expert.bg

6611

Знаете ли какво е шейпшифтър? Да, онези невероятни същества със свръхестествени сили, които изцяло променят външния си вид, приемайки различни форми. Познати от хилядолетия като герои на древни митове и легенди, те все по-често оживяват и днес благодарение на технологиите. Магическата им трансформация буди възхищение, защото има божествен произход.

Вече има устройство, което е способно на подобна трансформация. То е напълно реално и също толкова въздействащо, но е дело на човешка ръка. Името му е ThinkPad X1 Fold – първият компютър със сгъваем екран.

Създателите му Lenovo го определят като лаптоп, но той е много повече, комбинирайки качествата и на таблет, и на нотбук. Универсален и мултифункционален, X1 Fold умее бързо да променя формата си, за да ви послужи във всеки момент. Той съчетава продуктивността на многофункционалния компютър с удобството на таблета.

Още при отварянето на кутията усещате, че държите в ръцете си премиум продукт. Елегантният и луксозен дизайн, заоблени форми и гръб от естествена кожа впечатляват и създават усещане за изключителност. Но това е само началото.

Сгъваем, компактен, удобен

Изключително компактен – с размерите на тефтер или малка ръчна чанта, X1 Fold се побира в джоба на връхната ви дреха и бързо се вписва в ежедневието ви – в дома, в офиса или навън. Той е удобен и лек – тежи под 1 килограм, а кожената му обвивка пасва перфектно и сигурно в ръката ви. Можете винаги да го носите със себе си, да го ползвате докато сте в движение, така че да сте максимално продуктивни. Носите нещо малко, използвате нещо голямо.

Едно от най-големите му предимства е безжичната магнитна клавиатура – тя се "залепва" върху горната част на екрана и X1 Fold се превръща в малък нотбук. Ако имате повече място – разгъвате дисплея, вдигате клавиатурата (тя е свързана с Bluetooth) и работите почти на настолен компютър. Искате да го пренесете – клавиатурата остава между сгънатия екран, като в същото време се зарежда. На практика имате малък лаптоп, голям таблет и малко многофункционално устройство в едно.

С цифровата писалка Lenovo Mod Pen може да си водите бързи ръкописни бележки направо върху дисплея, сякаш използвате истинска тетрадка. Ако решите, започвате да скицирате диаграми или подчертавате най-важното в презентация.

Този малък трансформър определено е най-гъвкавият нотбук, който някога сте държали в ръцете си, тъй като издържа поне 30 000 сгъвания/разгъвания. Корпусът от въглеродни влакна и леки метални сплави го прави много надежден и издръжлив, напълно в духа на серията ThinkPad. Съчетава максимална гъвкавост и ергономичност, превръщайки в удоволствие изпълнението на всяка задача.

Универсален дигитален помощник

Ключова роля за мултифункционалността на X1 Fold има неговият 13,3-инчов сгъваем 2K OLED дисплей. Освен че е изключително гъвкав, многослойният мултитъч екран впечатлява с перфектна яркост и контраст, богати и точни цветове, както и ясни детайли. Получавате висококачествено изображение, за да се насладите на любимото ви мултимедийно съдържание, да четете електронни книги или просто да сърфирате в интернет.

X1 Fold е идеален за мултитаскинг. Екранът му се разделя на две, давайки възможност да се използват 2 приложения едновременно. Преминаването между различните програми и приложения е почти неусетно и напълно интуитивно – нужно е съвсем леко приплъзване.

Скептиците сигурно ще бъдат разочаровани (или пък приятно изненадани), тъй като не се забелязва никаква гънка, когато екранът е изцяло разгънат.

Независимо дали го използвате като таблет или лаптоп, той е идеален и за задължителните напоследък видеоконферентни разговори. Четирите микрофона и система от високоговорители на Dolby Atmos осигуряват превъзходен звук, за да сте сигурни, че ви чуват силно и ясно. С технологията Wi-Fi 6 получавате много бърза и сигурна връзка, а възможността за 5G ви позволява да бъдете свързани навсякъде.

В устройството са вложени много добри идеи, които гарантират на ползвателя му поливалентност и ефективност. Lenovo дори са добавили специален софтуер, за да гарантират успешното превключване между различните режими на работа. Високата работоспособност и производителност са гарантирани от 5-ядрения хибриден процесор Intel Core i5 с 8 гигабайта оперативна памет, а батерията издържа до 10 часа.

X1 Fold ще задоволи всичките ви потребности – можете да работите, да творите и да се забавлявате. Той е идеалният бизнес партньор и перфектен помощник във всяка ситуация.

Този дигитален хамелеон е крачка към бъдещето на персоналните компютри. Той разгръща нови възможности и е нещо напълно различно от всичко, което сте виждали досега. Истински шейпшифтър.

Още от Джаджи


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички

Най-четени новини


виж всички