Революцията в безжичните слушалки продължава. Какво предлагат основните играчи на пазара?


Революцията в безжичните слушалки продължава. Какво предлагат основните играчи на пазара?
Снимка: iStock

5684

В развиващия се с главозамайваща скорост свят на технологиите, в някои ниши прогресът е наистина удивителен. Създаването и усъвършенстването на безжичните слушалки е сред тези области, в които всеки ден има новини и в които модерният продукт от днес съвсем без преувеличение може да е отживелица след година. И то не само защото все повече хора предпочитат да ходят с "тапички" с Bluetooth свързване, но и защото приложенията и свързаността с други технологични апликации също се увеличават и разширяват като обхват.

True Wireless слушалките са хитът на пазара

Когато говорим за "истински безжични" устройства, названието на този тип слушалки не е случайно. True Wireless по правило са винаги "тапи", които се поставят вътре в ушния канал или се закрепят за ушната мида. Реално безжични означава, че няма никакъв кабел – нито между двете слушалки, нито такъв, с който да се закрепят за дреха например. Тези устройства са безспорен хит на пазара в последните месеци, което се дължи на много фактори.

Един от тях е удобството при ежедневно носене – както в работна среда, така и при управление на автомобил или пътуване в градския транспорт. Има и други параметри, които правят True Wireless все по-предпочитани и вече задължителни в продуктовата линия на всеки познат производител.

Издръжливост на батерията. Някои модели могат да работят до 12 часа, въпреки че средно "животът" на безжичните слушалки варира между 4 и 6 часа. При True Wireless моделите е предвидена възможност за мобилно зареждане в движение. Това се случва по удивително семпъл, но много находчив начин – слушалките се прибират в техния кейс, който също поддържа електрически заряд. И така, за няколко минути, времето за работа на тапите може да се увеличи с още половин или един час, преди да намерите източник за цялостно зареждане.

Функция One Touch. Това свойство е налично и при другите видове безжични слушалки (тези, които имат wireless свързване към мобилното устройство, но при които е наличен и кабел за прикрепване). За True Wireless опцията за действие с едно докосване се смята за задължителна. Така, докато слушате музика в метрото и получите обаждане по телефона, можете само с единичен допир на пръста да отговорите, а след това отново с докосване да се върнете към прекъснатата мелодия.

Active Noise Cancelation. Шумопотискането е особено важен фактор при слушалките. Изолирането на всякакви външни звуци спомага както за по-приятно преживяване при слушане на музика, така и за подобрена разбираемост при разговори или изслушване на важна информация. Същевременно изключването на фоновия шум невинаги е препоръчително – така например при движение в градската среда е добре да не се "затапва" напълно информацията отстрани, за да може потребителят да чува и звука от евентуално наближаващи обекти (хора или превозни средства например).

Кои са най-интересните True Wireless предложения за 2020 г.?

Sony WF-1000XM3. Висок клас безжични слушалки на водещата компания в световен мащаб. В технологичен аспект са най-добрите, особено по отношение на потискане на шума. Качеството на звука е безупречно.

JBL T220 TWS. Тези "тапи" не само са изключително стилни и удобни, но и вървят с кейс, позволяващ зареждане в движение. JBL е и една от най-известните компании за производство на озвучителни тела на високо ниво. True Wireless серията не отстъпва от стандарта, като и цената е на средно ниво в категорията на тези продукти – около 200 лв.

Apple Airpods Pro. Това е серията, от която имат нужда iPhone потребителите. Няма алтернатива, а качеството, естествено, е най-високо ниво, когато говорим за шумопотискане и водоустойчивост.

Edifier TWS NB. Бюджетни слушалки, които вършат добра работа за парите, за които се предлагат (често под 100 лв.) Адекватно ежедневно решение за хора, които непрекъснато са в движение.

Cellularline Еvade. Още едно достъпно решение в категорията на True Wireless Stereo. Гарантирано бързо автоматично сдвояване на комплект in-ear устройства.

За всички Bluetooth слушалки е важно да бъдат с добро ниво на водоустойчивост. Не става дума само за намокряне при валежи, но и за потта, която се отделя от човешкото тяло. True Wireless технологията се развива особено ярко, но не е единствената, която заслужава внимание.

Така например, при активна спортна дейност често е желателно да се използват модели, които се закрепват за дреха или са свързани помежду си откъм гърба на ползващия ги. При такива слушалки могат да бъдат налице всички изброени характеристики, като единствената разлика е наличието на проводник, дори и такъв със само прикрепваща функция.

Кои са подходящите безжични слушалки за вас зависи както от техническите им характеристики, така и от начина им и средата на употреба.

Още от Джаджи


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички