Renault ще подкрепи корпоративни промени, предложени от Nissan

Renault ще подкрепи корпоративни промени, предложени от Nissan
Източник: Getty Images/Guliver

Автомобилният производител Nissan съобщи, че неговият стратегически партньор Renault SA ще гласува в подкрепа на всички внесени предложения от японската автомобилна компания по време на предстоящото общо събрание на акционерите. Това предаде БНР. 

Споразумението беше постигнато, след като и двамата членове на автомобилния алианс се споразумяха за важни лидерски назначения.

Предполага се, че председателят на Renault Жан-Доминик Сенард ще участва в комисията по номинации, докато изпълнителният директор на фирмата Тиери Болоре ще се присъедини към одитния комитет. По-рано медията съобщи, че реформата на корпоративното управление на Nissan зависи от предоставянето на няколко места в управленския борд на топ мениджърите на Renault.

Японският автомобилен производител преследва корпоративни промени, за да се справи с предполагаемите злоупотреби, извършени от бившия шеф на автомобилния алианс Карлос Гон. Промените в учредителните актове на Nissan изискват квалифицирано мнозинство от две трети от гласовете, докато френският партньор в алианса притежава 43,4% от капитала на компанията.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.