86% от Инвестор.БГ са продадени през борсата


86% от Инвестор.БГ са продадени през борсата
Снимка:

9910

След като в петък, 19 април, "Дарик нюз" се сдоби с контрол върху Нетинфо, днес стана ясно, че друга голяма медийна група в България също сменя собственика. Това е "Инвестор.БГ".

Източник на Actualno.com потвърди, че има сделка, но все още не е ясно кой е купувачът. Засега от "Инвестор.БГ" изчакват да приключи днешната сесия на Българска фондова борса (БФБ), за да съобщят повече подробности около сделката. Ясно е, че 86% от акциите на "Инвестор.БГ" отиват в един купувач, а общо 89% от акциите на компанията са изтъргувани за 12,5 лева на акция, което прави пазарната стойност на компанията 18 млн. лева.

До този момент „Инвестор.БГ” нямаше ясно изразен мажоритарен собственик – най-голям дял в компанията имаше фондът Technology In Central And Eastern Europe – 21,38%. Следващите по големина дялове бяха на създателя на групата Любомир Леков (13,10%), както и на финансиста Николай Мартинов (13,21%).

Приходите на "Инвестор БГ" през миналата година са в размер 4.185 млн. лева, с 3.5% повече, отколкото през 2011 година. Печалбата е 460 хил. лева, при 182 хил. лева за 2011 година.

В групата на „Инвестор БГ” влизат финансово-икономическия сайт Investor.bg, информационния Dnes.bg, спортния Gol.bg, лайфстайл сайта Tialoto.bg, Automedia, Imoti.net, както и една от най-популярните блог платформи – Blog.bg.

Междувременно източници на Actualno.com съобщиха, че около сделката за Нетинфо има интересна информация, макар че тя е непотвърдена и може да не отговаря на истината. Информацията гласи, че собственикът на "Дарик Нюз" Радосвет Радев е получил заем за покупката на "Нетинфо" през Корпоративна търговска банка (КТБ), който е минал през "Уникредит Булбанк". Това обаче не е официално потвърдено от "Дарик Нюз" и няма как да се каже дали е истина.

Корпоративна търговска банка стои зад "Нова българска медийна група", която обединява много печатни и електронни издания в България, по-известните сред които са "Монитор", "Телеграф" и "Стандарт". "Нова българска медийна група" беше създадена от Ирен Кръстева и сина ѝ Делян Пеевски, бивш депутат от ДПС.

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички