Акциите на Софарма тръгнаха надолу


Акциите на Софарма тръгнаха надолу
Снимка:

504

Акциите в Европа, както и тези в САЩ поевтиняха по време на днешните търговски сесии, като причина за това е отчетения спад в промишленото производство и сферата на услугите на Стария континент, както и поради понижението в износа на Китай, за четвърти пореден месец.

Търговията на Българска фондова борса стартира с плах оптимизъм, но в края на сесията превесът на продавачите успя да понижи цените на повечето акции.

Общо на регулиран пазар се изтъргуваха акции за 1.7 млн. лева, като впечатление направиха сделките при Благоевград БТ, двете емисии на Химимпорт и Софарма.

При Благоевград БТ се изтъргуваха акции за близо 700 хиляди лева до максимална дневна цена от 33 лева, като в крайна сметка пазарната капитализация на тютюневата компания се повиши с близо 5 процента.

Стойността на прехвърлените акции при всяка от двете емисии на Химимпорт надхвърли четвърт милион лева, като обикновените книжа поевтиняха с 1.45%, докато привилегированите не промениха борсовата си стойност. Причината за повишения обем при тези емисии отново бе сключване на договорени сделки.

Софарма от своя страна понижи пазарната си капитализация с 3.5% до 2.7 лева за акция. Вероятна причина за разпродажбите по позицията е вихрещият се скандал около дружеството през последните дни. Дистрибуторът на лекарства Софарма трейдинг изтри 7.1% от котировките си до 1.7 лева минимална цена за акция.

Компенсаторните записи продължават да се разменят за 0.16 лева, а Поименните компенсационни бонове се търгуват в диапазона между 0.31 до 0.32 лева за брой.

www.bulltrend-bg.com

 

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички