Атентатите в Брюксел не успяха да предизвикат паника сред инвеститорите


Атентатите в Брюксел не успяха да предизвикат паника сред инвеститорите
Снимка: iStock/Guliver

6281

През последната седмица международните капиталови пазари показаха колебливи резултати и леко отстъпиха след поредицата си от повишения. Като цяло тонът на търговията е доста по-спокоен, а волатилността по-ниска, имайки в предвид резките спадове и повишения от началото на годината.

Терористични атентати в Брюксел не успяха да предизвикат паника сред инвеститорите и имаха доста слаб ефект върху търговията като цяло. Борсовите играчи са основно концентрирани върху цените на петрола и суровините и спекулациите за предстоящата среща на Федералния резерв на САЩ.

Българска фондова борса (БФБ) остава на добре познатите ни нива, а индексът SOFIX продължава да се задържа в диапазона между 440 и 450 пункта от началото на годината. По-значително раздвижване е малко вероятно, освен по отделни позиции.

През седмицата в последния ден от месец март ще се проведе общо събрание на акционерите на „Булгартабак-холдинг” АД, чийто акции записаха сериозни понижения през последните седмици, на което ще се вземе решение за нови членове на съвета на директорите на дружеството.

Българска народна банка (БНБ) ще публикува информация за размера на преките инвестиции за месец декември и лихвената статистика за февруари, а от Националния статистически институт можем да очакваме последни данни за производството и доставката на енергийни продукти, цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността, индексите на цените на жилищата, както и окончателни данни за туристическите пътувания и разходите за туризъм на население за 2015 година.

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички