БФБ не намери посока


БФБ не намери посока
Снимка:

377

Европейските капиталови пазари приключиха последната сесия за седмицата с повишение, след като стана ясно, че Испания ще представи програма за икономическа реформа, която ще позволи на страната да излезе от тежката ситуация, в която се намира.

Родните индекси приключиха разнопосочно, като измененията бяха в рамките на половин процент. Дневният оборот достигна 1.6 млн. лева, като 1.3 млн. от тази сума отново бе формирана на пазара за компенсаторни инструменти.

Днес бе последният ден за покупка на поименни компенсационни бонове за участие в търговете за земи от Държавния поземлен фонд. Прехвърлени бяха над 2 млн. броя книжа, като цените на които се сключваха сделки варираха между 57 и 66 стотинки. Сесията приключи на ниво от 64.8 стотинки за брой, което се равнява на дневно повишение от 2.7%. Компенсаторните записи запазиха вчерашната си стойност от 14 стотинки за лев номинал.

При корпоративните книжа - акциите на Енемона и Еларг фонд за ЗЗ застанаха на първо място по оборот, повишавайки пазарната си оценка съответно с 1.3 и 0.25% до 2.9 и 2 лева за ценна книга.

Поскъпване до 2% записаха Фонд за недвижими имоти България, Каолин, ЦКБ и Софарма имоти АДСИЦ. Ръст от 6% отбелязаха обикновените книжа на Химимпорт, Българска-роза Севтополис, Мекон и ПИБ.

На отрицателна територия, със загуба от 6.3% останаха Фонд имоти АДСИЦ, акциите на Сила холдинг изтриха 17.3% от стойността си до 1.2 лева за брой, а до 1% загуба записаха М+С хидравлик, Прайм пропъртис БГ АДСИЦ и Петрол АД.

 www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички