БФБ не зае ясна посока


БФБ не зае ясна посока
Снимка:

389

В очакване на срещата на централните банки в петък, на която инвеститорите се надяват, че ще бъде дискутиран въпросът за облекчаване на паричната политика, котировките на европейските капиталови пазари не заеха ясна посока.

Дневният оборот на БФБ не успя да достигне и половин милион лева, а индексите приключиха разнопосочно, като поскъпването при BGREIT бе от 2.46% до 80 пункта, а понижението при SOFIX бе от 0.07% до 323 пункта.

Инвеститорът в земеделска земя Булленд инвестмънт и Каолин се наредиха на първите места по оборот, добавяйки съответно 9.5% и 4.5% към борсовите си стойности.

Поскъпване от 6.5% до 3.2 лева цена на затваряне регистрираха акциите на Агрия груп холдинг. Марицатекс, София комерс заложни къщи, Софарма трейдинг, Индустриален холдинг БГ и Фонд за недвижими имоти БГ добавиха до 2.5% към пазарните си стойности.

Разпродажби при книжата на Меком изтриха 9.6% от пазарната капитализация на производителя за месо. Пътностроителната компания Трейс груп и обикновените акции на Химимпорт остъпиха с по 1.2% от борсовите си стойности, а Биовети и книжата на Петрол се разделиха съответно с 5 и 5.8% от цената си.

Земеделските бонове днес се разменяха между 72 и 75 стотинки, приключвайки сесията на цена от 74.8 стотинки за лев номинал. Търговия имаше и с другите два компенсаторни инструмента, като и двата затвориха на нива от 18 стотинки за брой.

 www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички