БФБ остава непоклатима в застоя си


БФБ остава непоклатима в застоя си
Снимка:

400

Световните пазари отново са под напрежение, породено от лошите икономически новини за Китай и Европа, но както и в оптимистична международна среда, така и сега Българска фондова борса изглежда непоклатима в застоя си.

Някакви цялостни тенденции на БФБ е трудно да се откроят, като и във вторник борсовите индекси не се измениха съществено при оборот от около 800 хиляди лева. Все пак червените краски доминираха, като спадът се ограничи до под половин процент.

На положителна територия, макар и с малко, беше единствено BGREIT, който следи движението на водещите борсови компании, инвестиращи в имоти. Едно такова дружество в лицето на Еларг фонд за земеделска земя формира най-голям оборот за деня, като цената на акция остана стабилна на ниво от 1,25 лева за брой. Същото се отнася и за другия голям играч на пазара на земеделска земя – Адванс Терафонд, чиято пазарна оценка е 1, 75 лева за акция.

Договорена сделка за пакет от 15 000 акции свали пазарната капитализация на Елпром-ЗЕМ с близо 47% до 2,80 лева за брой. Сред губещите се отличиха още Емка (1,1%), Централна кооперативна банка (0,66%) и самият борсов оператор, който се обезцени с 1,2% до 2,55 лева за брой.

По-жива търговия без съществени ценови изменения имаше още при Биовет, Трейс груп холд и Химимпорт.

Сред по-активно търгуваните емисии с ръст за пореден ден се отличиха акциите на Оловно-цинковия комплекс в Кърджали, чиято съдба остава неясна. Така след достигнатото дъно от 2 лева за акция в началото на месеца, към настоящия момент сделки се сключват малко над 3 лева за брой, което индикира, че все още има спекулативен интерес, който разчита на позитивна развръзка на казуса с металургичното предприятие.

Поименните компенсационни бонове за земеделска земя продължават да поскъпват стремглаво и вече се разменят за 44 стотинки на лев номинал, като все още липсва публична информация за търгове за държавна земеделска земя, каквито могат да бъдат единствената причина за търсенето на тези инструменти. Компенсаторните записи на свой ред леко изпуснаха пара и поевтиняха с над 2% до 17,5% от номинала.

 www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички