БФБ почва седмицата в минорно настроение


БФБ почва седмицата в минорно настроение
Снимка:

855

Европейските капиталови пазари възстановиха част от последните си загуби, на фона за спекулациите за добрите икономически данни и положителната информация, че португалските политици са постигнали съгласие относно създаването на управляваща коалиция.

Негативна остана първата борсова сесия за тази седмица, като наблюдаваните понижения са в рамките на половин процент, а на положителна територия остана единствено основният индекс SOFIX, който се разписа с минимален ръст от 0.24%. Общата сума на сключените сделки достигна 1.6 мил. лева благодарение на няколко пакетни прехвърляния при книжата на "Еврохолд Бългрия"АД. Пазарната капитализация на компанията се повиши с 1.38% до 0.95 лева за брой акция, а общият прехвърлен обем надхвърли 900 хил. лева. На втора позиция със сумата от 470 хил. лева от една пакетна сделка застава "Катекс" АД. Производителят на вълнен текстил и прежди добави 0.54% към стойността си, след като 120 акции смениха своите собственици на цена от 3.9 лева за брой. С ръстове до 1.5% се разписват още "Адванс терафонд"АДСИЦ, "Софарма имоти" АДСИЦ, "София комерс-заложни къщи" АД и "Индустриален холдинг България"АД, а по 5.7% към пазарната си оценка добавиха "Проучване и добив на нефт и газ"АД и "Фазерлес"АД.

На четвърта позиция и на отрицателна територия със загуба от 0.14% до 20.93 лева за брой застава акциите на "Биоиасис"АД. С оборот под 10 хил. лева и с отстъпление в цената до 2% се разписват "Софарма, Фонд за недвижими имоти България"АДСИЦ, ЗД"Евро инс"АД и "Софарма трейдинг"АД, а с 9 и над 10% се разделиха "Адванс екуити холдинг"АД и "Фонд имоти"АДСИЦ.

На пазара за компенсаторни инструменти земеделските бонове се разписаха с ръст от 3.73% след като последните сделки се сключиха на цена от 50 стотинки за брой, а компенсаторните записи отново се понижиха до 28 стотинки за лев номинал.

www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички