БФБ последва символично ръстовете зад граница


БФБ последва символично ръстовете зад граница
Снимка:

437

Изпадналите в транс местни инвеститори отново не реагираха на положителното решение на европейсктие лидери за рекапитализация на закъсалите банки на стария континент със средства от вече създадения спасителен фонд, но без това да повишава дълга на съответните държави.

За разлика от почти символичните ръстове на Българска фондова борса, където SOFIX се повиши само с 0.37%, някой от основните капиталови пазари в Европа се изтреляха с над 3 процента. Значителено поскъпване бележи и общата европейска валута спрямо всички останалите валути.

На регулиран пазар се прехвърлиха книжа на стойност над 770 хиляди лева, като най-значителен дял в днешния оборот заеха сделки с книжата на Енемона, Еларг фонд за земеделска земя и Адванс терафонд АДСИЦ, като при всяко едно от тези дружества отчитаме ръст от над процент в пазарната му капитализация. Допълнително бяха сключени няколко сделки с нисколиквидните книжа на Маунтин Парадайс Инвест АДСИЦ на стойност четвърт милион лева. Тези сделки обаче не доведоха до промяна в борсовата оценка на дружеството.

При сравнително вяла търговия с над процент се обезцениха книжата на Благоевград БТ, Трейс груп холд, Еврохолд България и Фонд за недвижими имоти България.

Поименните компенсационни бонове продължиха възходящия си тренд като сделки по време на търговската сесия се сключваха на цена от 49 стотинки. Компенсаторните записи се разменят при единична цена от близо 16 стотинки за брой.

 www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички