БФБ посрещна седмицата с плах позитивизъм


БФБ посрещна седмицата с плах позитивизъм
Снимка:

553

Банковата криза в Испания бързо напомни за проблемите на Стария континент и сутрешния оптимизъм на международните капиталови пазари, провокиран от изборните резултати в Гърция, които върнаха надеждата, че страната ще запази присъствието си в еврозоната, се оказа краткотраен.

Ситуацията на БФБ не бе по различна от обичайната. Основните индекси приключиха на положителна територия, като покачването при SOFIX бе от 0.81% до 290 пункта, а на отрицателна територия остана единствено BG40 с понижение от 0.59% до 109 пункта.

Оборотът на регулиран пазар остана във добре познатите ни вече граници от 880 хиляди лева, като за ½ от него допринесе сегментът за облигации.

Пакетно прехвърляне при Индустриален холдинг България добави 184 хиляди към дневният обем, а пазарната оценка на дружество остана без промяна на ниво от 0.61 лева за акция.

Дружествата инвестиращи в земеделска земя – Адванс терафонд, Еларг фонд за земеделска земя и Фонд за недвижими имоти България, се наредиха сред първите по оборот, а борсовите им оценки се покачиха с между половин и 2%.

Стара планина холд добави 7.88% към пазарната си капитализация до цена от 2.19 лава за ценна книга.

Неприятен старт на седмицата отбелязахме при акциите на Химимпорт, които записаха историческо дъно от 0.98 лева за ценна книга. Все пак в края на сесията книжата успяха да възстановят част от позицията си и приключиха на цена от 1 лев за акция.

Централна кооперативна банка изтри нови 2.36% и достигна до 0.58 лева за брой, преследвайки ценовите си нива от 2003г. Понижения от 8.5% регистрирахме още при Ломско пиво и Спарки елтос, приключвайки съответно на цени от 0.2 и 0.55 лева за акция.

На пазара на компенсаторните инструменти, интерес имаше единствено към земеделските бонове, чиято цена се покачи до 45 стотинки за лев номинал.

www.bulltrend-bg.com

 

 

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички