БФБ приключи седмицата на позитивна територия


БФБ приключи седмицата на позитивна територия
Снимка: Thinkstock

2698

Българската фондова борса приключи последната си сесия за тази седмица на позитивна територия, като основният индекс SOFIX нарасна с 0.54% до ниво от 523.84 пункта.

Общият оборот на регулирания пазар достигнаха стойност от 2.1 млн. лева, но 2/3 от тази сума се дължаха на сделки с облигации.

При търговията с акции на челно място застана емисията на Енемона, която регистрира една пакетна сделка на стойност от малко над 400 хил. лева като акциите на компанията завършиха деня на ниво от 1.789 лева за една ценна книга.

Сред най-търгуваните дружества днес ръстове между 1% и 2% записват Еврохолд България, Химимпорт и Адванс Терафонд АДСИЦ, а леки понижения до седем десети от процента отчитат Първа инвестиционна банка и Централна кооперативна банка.

На пазара за компенсаторни инструменти интерес имаше само към жилищните компенсаторни записи, които се търгуваха на цена от 41.1 стотинки за лев номинал.

Европейските и американските фондови борси са на път да запишат поредния си ден на повишение, след като американската икономика отчете най-големия си ръст от 2003 година насам през третото тримесечие на тази година, което изненада приятно инвеститорите. На старта на днешната търговия зад океана индексът Дау Джоунс за първи път в историята премина границата от 18 хил. пункта.

www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички