БФБ се събуди


БФБ се събуди
Снимка:

507

Събуждане на търговията на БФБ регистрирахме в сряда. Борсовият оборот надхвърли 2.6 млн. лева, от които 850 хиляди бяха от сделки с облигации.

Размяната на големи пакети от акции при ЗД Евро инс, Химснаб България, Булленд инвестмънтс, Адванс Терафонд , БТК и Актив пропъртис беше причината за повишените борсови обороти, но това пък не намери отражение в ясна тенденция при движението на борсовите индекси.

Пакетната сделка при Евро инс, като че ли събуди интереса на купувачите по позицията и в крайна сметка тя приключи деня с над 6% повишение. Същият сценарий сполетя и книжата на Ломско пиво, които добавиха 6.7% към стойността си до 0.32 лева за брой, както и тези на Северкооп Гъмза холдинг, чиято пазарна оценка нарасна с 6.8% до малко над 2 млн. лева.

Потвърденият от одиторите на ФеърПлей Пропъртис финансов резултат за разпределение зарадва инвеститорите, които разчитат на добра дивидентна доходност и акциите на дружеството поскъпнаха с близо 3%.

Печеливш бе денят и за инвеститорите в акции на Стара планина холд, които отчетоха 5.8% поскъпване. Купувачите по позицията стават все по-активни, докато продавачите нямат отговор, което предполага запазване на тенденцията поне в близките няколко сесии.

И в сряда не липсваха поевтиняващи акции, сред които малко изненадващо на фона на сентимента на инвеститорите от последните дни, се наредиха акциите на Благоевград БТ, които отстъпиха 3.6% от стойността си до 36.5 лева за брой.

Емисията на Оловно-цинков комплекс остана без подкрепа и изтриха цели 13% от стойността си само за ден до 3 лева за брой. Силен спад от съответно 4.8% и 8% претърпяха и акциите на КРЗ Одесос и Петрол.

На пазара на компенсаторни инструменти купувачите на поименни компенсационни бонове стават все по-нетърпеливи и изстреляха цената с нови 2.2% нагоре до 36.7 стотинки за лев номинал, а изтъргуваният обем книжа доближи 250 000.

 www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички