БФБ задържа зелената вълна


БФБ задържа зелената вълна
Снимка:

494

Акциите на европейските капиталови пазари се покачиха, като по този начин прекратиха четиридневното си понижение, след като управителят на Европейската централна банка Марио Драги заяви, че ще направи всичко необходимо за запазване на еврото.

На БФБ основните индекси приключиха с повишение, като SOFIX и BGREIT добавиха по 1.5% съответно до 308 и 74 пункта.

Дневният оборот, които надхвърли 1.6 млн. лева, бе подпомогнат от пакетни прехвърляния при книжата на производителя на медицински изделия “Етропал” АД, както и при производителят на машиностроителна продукция “Формопласт” АД. И двете дружества не отразиха промяна в пазарната си оценка и станаха на нива от 3.35 лева за ценна книга.

С понижения до 3% се разписаха акциите на Монбат, Еврохолд България, Енемона, Еларг фонд за ЗЗ, Феър плей пропърти и обикновените книжа на Химимпорт.

Поскъпване между 5 и 10% отбелязаха Интеркапитал пропърти дивелопмънт, Софарма, Централна кооперативна банка, Спарки елтос, Първа инвестиционна банка и привилегированите книжа на Химимпорт.

На пазара за компенсаторни инструменти и трите емисии регистрираха поскъпване. Най-голямо от 4.3% бе при компенсаторните записи, които приключиха на цена от 17 стотинки за лев номинал, а жилищните записи достигнаха 16.7 стотинки. Компенсационните боновете за земеделска земя затвориха на цена от 67 стотинки за брой. Изтъргувани бяха над 680 хил. броя книжа, а цената им по време на сесията гравитираше между 65 и 68 стотинки.

 www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички