БФБ заличи поскъпванията


БФБ заличи поскъпванията
Снимка:

491

Капиталовите пазари в Европа поскъпнаха значително, а фючърсите на пазарите в САЩ също значително повишиха своите стойности.

Причина за това са, както очакванията за силен ръст в промишленото производство зад Океана, така и напредъкът в преговорите между Гърция и нейните частни кредитори.

Търговията у нас стартира позитивно, но през втората половина от сесията продавачите взеха превес, което понижи котировките на повечето дружества.

Оборотът отново не ни впечатли, като бе в размер на половин милион лева. 70% от него бе формиран от сделки с акциите на Еларг фонд за земеделска земя, чиято пазарна цена се повиши с 4.69% и Адванс Терафонд АДСИЦ, отново при ръст от 0.35 процента в цената на дружеството.

Фонд за недвижими имоти България успя да заличи част от значителното си поскъпване от вчера. Дружеството стопи близо 2% от цената си, отново при много активна търговия.

Със спад в цените си между 2 до 5 процента са още – Оловно цинков комплекс, Стара планина холд, Индустриален холдинг България, Софарма имоти и Каолин.

Sofix в крайна сметка се понижи с близо половин процент и приключи деня на ниво 321.49 пункта. От индексите изчислявани от пазарния оператор само имотният BGREIT повиши стойността си с 0.96 процента.

 www.bulltrend-bg.com

 

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички